joi, 15 august 2013

Toți fotografii sunt invitați să-și scoată fotografiile la uscat



„Scoate-ți fotografiile la uscat!” - acesta este genericul unui eveniment organizat duminică, 18 august, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.  Expoziția în aer liber este prilejuită de celebrarea la 19 august a  Zilei Internaționale a Fotografiei. Evenimentul va avea loc pentru prima dată în Moldova și are ca scop promovarea artei fotografice.
Deși suntem obișnuiți să vedem fotografiile puse în rame, frumos agățate pe perete, aici vom putea admira de asemenea fotografii, doar că ele vor fi neînrămate și atârnate de sfori, cu ajutorul cleștelor, asemeni unor haine puse la uscat.
Formatul acestui eveniment este unul cât se poate de simplu: organizatorii întind sfoara, iar cei prezenți la eveniment își vor agăța fotografiile de sfoară cu ajutorul cleştelor.
Sunt invitați șă-și expună lucrările atât fotografii profesioniști, cât și cei amatori. Dimensiunile admise ale fotografiilor sunt: 10x15 cm, 20x30 cm, 30x40 cm sau variații de mărimi, dar nu mai mult de 60 cm pentru panorame. Sunt interzise fotografiile cu caracter erotic, pornografic, cu tentă rasistă, ce instigă la violenţă, etc. Un autor poate prezenta un număr nelimitat de fotografii, dar afişa concomitent nu mai mult de 3 fotografii.
Înregistrarea participanţilor va avea loc între orele 10.00-11.00, în scuarul Grădinii Publice „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Organizatorii evenimentului își rezervă dreptul de a interzice afișarea unei fotografii, dacă aceasta nu îndeplinește condițiile expuse în Regulamentul evenimentului.
Participanţii sunt rugați șă vină cu numărul de cleşte corespunzător numărului de fotografii pentru a le agăţa pe sfoară, asemeni hainelor puse la uscat, iar pe spatele fotografiilor expuse să își lase numele și mesaje pentru viitorii proprietari, întrucât lucrările  prezentate vor putea fi schimbate sau donate și nicidecum vândute.
Evenimentul va avea loc duminică, 18 august 2013, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, Chişinău, între orele 11.00-19.00.
Sunt așteptați toți doritorii!

Anna Casian-Musteață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu