vineri, 30 august 2013

Programul Sărbătorii „Limba noastră cea Română”



Pe 31 august, în Republica Moldova va fi sărbătorită Ziua „Limba noastră cea Română”. Cu acest prilej, autoritățile au pregătit un program amplu.
Astfel, sărbătoarea va începe la ora 10.00 cu depunerea de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, după care, la ora 10.15, pe Aleea Clsicilor Literaturii Române și în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” vor avea loc discursuri, recital de muzică și poezie, depuneri de flori, o expoziție cu vânzări de caricaturi semnate de Alexandru Plăcintă,  un master-class de caligrafie „Crinii latini”, susținut de Valeriu Herța, expoziția „O altă dimensiune a cărții”, dar și lansarea cărții „Inorogul” de Leonida Lari.
Sărbătoarea va continua la Biblioteca „Alba Iulia” (ora 11.00), Biblioteca Națională (ora 12.00), unde va avea loc  Salonul Internațional de Carte și la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” (ora 15.00), unde va avea loc expoziția-concurs de artă plastică „Saloanele Moldovei 2013”.
Cu începere de la ora 18.00, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un concert extraordinar dedicat Sărbătorii „Limba noastră cea Română”. Pe rând, vor urca în scenă tinere talente de la noi care vor cânta libertatea și renașterea națională.  În cadrul concertului vor mai evolua Anastasia Lazariuc, Trupa „Mandinga” din România și alți interpreți din Moldova.
Concertul va dura până la miezul nopții. Sunt așteptați toți doritorii de a petrece frumos ziua de 31 august!

Anna Casian-Musteață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu