miercuri, 26 septembrie 2012

„Notele de suflet” ale Galinei Vieru expuse la Consulatul României


În perioada 16 august - 30 septembrie la Consulatul României în Republica Moldova are loc expoziţia personală a tinerei pictoriţe Galina Vieru.  Expoziţia poartă denumirea de  „Note de suflet”  şi include 22 de lucrări diverse: peisaje, natură statică, abstracții, nud etc., fiind realizate în ulei, pe pînză.

Despre expoziţia  „Note de suflet” , cît şi despre pictoriţă,  consulul Tiberiu Trifan spune că opera Galinei Vieru e o armonie de culoare, de sentimente, dar ascunde şi foarte multă forţă şi talent. “Lucrările sale ne-au surprins într- un mod plăcut, de aceea am hotărît să organizăm această expoziţie. Cu trecerea timpului, Galina Vieru  va devei un artist plastic foarte cunoscut în Republica Moldova.  Cel mai mult ne-a frapat faptul că Galina nu se ocupă numai cu pictura, ci în aceeaşi măsură şi cu poezia, iar talentul său în pictură se egalează cu talentul versului. Noi, cei de la Consulatul României,  o vom sprijini ori de cîte ori va dori să-şi expună lucrările aici” a mai adăugat Tiberiu Trifan.
Dintre toate cele 22 de lucrări prezentate în cadrul expoziţiei, Galina Vieru afirmă că, fără a le subestima pe celelalte, cea mai apropiată îi este lucrarea “Alături de Dumnezeu”.
Expoziţia se intitulează „Note de suflet” deoarece, după cum afirmă Galina,  fiecare lucrare trădează stările de spirit pe care le-a trăit atunci cînd a realizat-o. “Îmi place foarte mult să pun o denumire mai poetică atît lucrărilor, cît şi vernisajelor. În general, pictura, poezia, proza, necesită mult suflet şi trăire” a afirmat Galina Vieru.
Expoziţia „Note de suflet” poate fi admirată la Consulatul României în Republica Moldova, pînă la data de 30 septembrie 2012.
ANNA Casian-Musteaţă









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu