vineri, 6 aprilie 2012

Expoziția participanților la Concursul Internaţional Bienala de Ilustraţii din Bratislava – BIB 2011

Pe data de 5 aprilie 2012, în incinta Teatrului de Păpuşi „Licurici, unde se află  Filiala Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, pictorii-ilustratori de carte pentru copii din Republica Moldova, care au participat la Concursul Internaţional Bienala de Ilustraţii din Bratislava – BIB 2011 și-au prezentat lucrările în cardul unei expoziții.
La concurs au participat 12 artişti plastici, cu  89 de lucrări din 16 cărţi. Toţi participanţii au fost incluşi în Catalogul BIB 2011 cu cele mai reuşite lucrări alese de Juriul Internaţional BIB 2011.
Participarea ilustratorilor la acest concurs a fost posibilă cu sprijinul Secţiei Naţionale a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret (IBBY), condusă de Claudia Balaban.
Din Republica Moldova au participat: Violeta Diordiev, Olga Coronovschi, Iulia Grădinari-Şcobari, Marina Andruhina, Olesea Şibaeva, Anna Evtuşenco Victoria Raţă, Elena Leşcu, Estela Răileanu, Olga Cazacu, Iurii Palcov și Maria Bazarina.
În total, la Concursul Internațional Bienala de Ilustrații din Bratislava – BIB 2011 au participat 2318 ilustraţii executate de 356 ilustratori din 44 de ţări, ceea ce reprezintă 458 cărţi din ţările participante.
BIB (Bienala de Ilustraţii din Bratislava) este cea mai prestigioasă expoziţie-concurs internaţională de ilustraţii de carte pentru copii. Bienala se organizează în septembrie-octombrie, din 1967, de către Ministerul Culturii al Republicii Slovacia şi Centrul BIBIANA din Bratislava, cu sprijinul UNESCO şi al altor organizaţii non-guvernamentale internaţionale afiliate UNESCO, printre care IBBY (Consiliul Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret).
ANNA Casian – Musteață
cu referire la timpul.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu