luni, 26 martie 2012

Tinerii actori din 10 ţări - în cadrul unui festival internaţional

Ediţia a II-a a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru și Film ClassFest se va desfăşura la Chişinău, în perioada 2-7 aprilie 2012. Acest festival este organizat  de Ministerul Culturii, Primăria Capitalei,  Uniunea Cineaștilor din Republica Moldova și Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP), fiind singura acțiune artistică internațională destinată studenților și tinerilor din Republica Moldova şi care promovează valorile artei contemporane.
Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru și Film ClassFest  își propune  să mențină și să dezvolte dialogul intercultural și schimbul de experiență dintre școlile de teatru și film din Republica Moldova, România, Rusia, Ucraina, Slovacia, Georgia, Germania, Belarus, Polonia si Republica Cehă.
Festivalului se va desfășura în două secțiuni - Teatru și Film. Acestea aduc în atenția  consumatorilor de artă unele din cele mai bune producții ale participanților-creatori. Astfel, acţiunea descoperă noi mijloace și noi metode artistice.
Tinerii implicați în Festival vor avea ocazia să participe la atelierul de creație “În căutarea creativităţii actorului” , susținut de Janusz Stolarski - profesor al Școlii de Teatru , Film și TV din Polonia. Ei vor participa şi la un atelier de actorie condus de profesorul David Esrig - actor și regizor, rector al Şcolii de Teatru şi Film Athanor Munchen, Germania .
Un eveniment important al festivalului va fi înmânarea titlului Honorius Causa lui David Esrig, actor şi regizor de teatru , Profesor onorific al Universităţii de Film şi Teatru din Bucuresti.
ANNA Casian – Musteață


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu