marți, 27 martie 2012

2000 de cărți pentru satele din nordul Moldovei


Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor, ATRAG Iași, continuă campania ”Trimite o carte peste Prut”. Aceștia vor aduce în Republica Moldova, pe 27 martie, circa 2000 de cărți.
Campania are ca beneficiari bibliotecile și şcolile din zona rurală, inclusiv din regiunea transnistreană. Bibliotecile au fost selectate pe criteriul lipsei de cărţi în limba română şi a numărului de copii înscrişi.
De această dată  vor beneficia de cărți în limba română  3 localități rurale: satul Bahrinești, Elizaveta și Mărculești, din nordul Republicii.
Campania ”Trimite o carte peste Prut” a fost inițiată în anul 2009, cînd la Iași, au fost adunate circa 5000 de cărți. La prima tentativă de a duce cărțile în Basarabia, ATRAG n-a reușit din cauza piedicilor puse de serviciul vamal. Apoi, cu eforturi considerabile, prima localitate beneficiară a fost satul Mihuleni, r. Șoldănești, după care au urmat altele trei din raionul Hâncești: Mirești, Lăpușna și Sărata Galbenă..
De această dată Campania este susținută de către deputatul ieșean Petru Movilă, Univeristatea ”Petre Andrei” și Asociația ASTRA Iași. De semenea, sprijin a oferit și  Departamentul Românilor de Pretutindeni.
Potrivit ATRAG Iaşi, obiectivele campaniei ”Trimite o carte peste Prut” corespund valorilor promovate de acest ONG: promovarea și susținerea culturii românești, edificarea punților culturale de legătură dintre românii de pe ambele maluri de Prut și ajutorarea celor ce necesită sprijin.
ANNA Casian – Musteață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu