luni, 26 martie 2012

Formația „Millenium” la 15 ani de activitate

Formaţia „Millenium” marchează  în acest an15 ani de la fondare.  Cu această ocazie, în cadrul campaniei „Iubesc Moldova”, se organizează un concert grandiose, la Palatul Național.  La acest concert sunt invitaţi copii din mai multe orfelinate din țară. 
În cadrul concertului, membrii formaţiei vor interpreta toate piesele care au fost cîntate de la lansare şi pînă în prezent. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat membrii trupei, conducătorul şi profesorul acesteia - Vlad Gorgos, precum şi socialistul Igor Dodon - finanţatorul formaţiei.
Pe parcursul acestor ani “şcoala “Millenium”” a lansat peste 45 de tineri talentaţi care astăzi au devenit artişti bine cunoscuţi, cum ar fi: Natalia Barbu, Nadine Trohin, Victoria Mahu, Natalia Gordienco, Igor Buzurniuc, Alex Calancea, Alexandru Gogros, Aliona Triboi, Olga Gorcinschi, Alex Zgureanu, Tatiana Ceban şi alţii.
De asemenea, “Millenium” a dus faima Republicii Moldova la diverse concursuri şi festivaluri internaţionale, în majoritate cazurilor obţinînd Trofee şi Premiul I.
Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor şi iniţiatorul campaniei „Iubesc Moldova” a declarat în cadrul conferinței de presă că sponsorizarea acestui concert nu are nicio conotaţie politică. „Pe parcursul acestui an am colaborat de mai multe ori cu „Millenium”. Nu suntem nici la începutul, nici la sfârşitul colaborării noastre. Această formaţie duce faima Moldovei peste hotare, cred că interpreţii sunt cei mai buni ambasadori”, a mai menţionat Igor Dodon.
"Noi ne-am adresat cîndva unei formaţiuni politice, cu rugămintea de a ne susţine financiar, însă am fost refuzați. Datorită lui Igor Dodon, am ajuns la un festival din Berlin şi am luat premiul mare", a declarat Gorgos, conducătorul formației „Millenium”.
Pînă acum au fost contactate 5 orfelinate din ţară, de unde au acceptat invitaţia la concert 280 de copii. Igor Dodon spune că ar fi bucuros dacă la acest eveniment s-ar alătura şi colegi de-ai săi din Parlamentul Republicii Moldova. De asemenea, Igor Dodon, a menţionat importanţa susţinerii tinerilor talentaţi din Moldova, lucru care va fi întreprins de  Campania “Iubesc Moldova” ori de cîte ori va fi posibil.
Interpreţii formaţiei „Millenium” au comunicat că în cadrul concertului jubiliar, organizat la 29 martie, vor fi interpretate cele mai frumoase melodii din repertoriul trupei din momentul apariţiei, în 1997, şi pînă în prezent.
ANNA Casian – Musteață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu