marți, 6 martie 2012

Ion Dascăl – dublă sărbătoare

Maestrul Ion Dascăl și-a sărbătorit jubileul de 60 de ani de la naștere şi cei 40 de ani de activitate – pe scena Palatului Național, unde a susținut un concert de zile mari. Au venit să-i fie alături și să-i umple sufletul de bucurie rudele,  colegii,  prietenii  şi oaspeţii  din România.
O sală încărcată de spectatori și o scenă plină de lăutari. Asta  și-a dorit Maestrul Ion Dascăl cu ocazia dublei sale sărbători. Maestrul a declarat că principalul cadou pentru el este publicul,  care îi oferă aplauze atît lui, cît și orchestrei.
Au venit să-l felicite  și înalții demnitari de stat.
Leonid Bujor, consilierul Prim-ministrului, a oferit Maestrului un imens buchet de trandafiri albi, mulțumindu-i  pentru faptul că a promovat întotdeauna imaginea Republicii Moldova. Iar  Gheorghe Postică, Viceministrul Culturii, i-a dăruit lui Ion Dascăl, la rîndul său,  un buchet de trandafiri roșii, urîndu-i  să sprijinească valoarea și să păstreze neclintit spiritul și sufletul muzical al neamului nostru.
Într-o zi atît de importantă  și colegii de scenă i-au adus Maestrului cele mai sincere cuvinte de felicitare.  De asemenea, cu prilejul acestei zile au apărut și două cărți semnate de Ion Dascăl – Are mama doi feciori și O viață, muzică, destin.
Invitații speciali din România  - Constantin Bahrin, Petrică Mîțu-Stoian, Dinu Iancu Sălăjanu,  - au venit și ei cu vorbe frumoase și cuvinte de felicitare pentru omagiat. Pe scenă au urcat atît  nepoții, cît și feciorii,  bucurînd inima și ochii maestrului.
La mulți ani, Maestre!!!

ANNA Casian-Musteață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu