marți, 7 februarie 2012

Părintele Vasile Caproșu trecut la cele veșnice

Consiliului bisericesc al parohiei "Sf. Ioan Teologul", s. Peresecina, r. Orhei
Îndureratei familii Caproşu
După ce a fost intonată cântarea „Uşile pocăinţei..." de la Utrenia ce ne aduce aminte de apropierea Postului Mare, Protoiereul Mitrofor Vasile Caproşu, cleric al Bisericii „Sf. Ioan Teologul", a adormit întru Domnul.
Parcă a aşteptat această clipă de despărţire de „toată grija cea lumească" pentru a pleca în linişte spre desfătarea cerească.
O viaţă în slujba Domnului, plină de devotament şi de dragoste creştinească. Ajuns la o vârstă venerabilă şi împăcat cu cei din jur şi-a luat rămas bun pentru a-i aştepta în veşnicie.
Recent Părintele Vasile a fost decorat cu dreptul de a purta înalta distincţie preoţească - Mitra, ca o adevărată cunună drept răsplată pentru viaţa jertfelnică în slujba Domnului.
Astfel, îndemnăm slujitorii şi enoriaşii parohiei "Sf. Ioan Teologul" să-l înscrie în dipticele bisericii şi atâta timp cât va arde candela pe Sfânta Masă să nu înceteze rugăciunile pentru unul dintre cei care şi-a dus crucea cu smerenie şi viaţa în duhul Adevărului.
Vom înălţa şi noi rugăciuni pentru acest slujitor şi dea Domnul să aibă parte de veşnică odihnă cu cei drepţi!
Cu tristeţe în suflet,
+Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove
***
Părintele Vasile Caproșu s-a născut la 4 septembrie 1935 în s. Puțuntei, r. Orhei, într-o familie de buni creștini. A absolvit școala medie, după care mai bine de trei ani a făcut ascultare la mănăstirea Țigănești. Hirotonit diacon în anul 1989, iar la 7 iulie 1991, în cea de preot. A deservit mai multe parohii din circumscripția Orhei. A fost preot-paroh la bisericile din s. Chiștelnița, r. Telenești și s. Mana r. Orhei. Ultimul deceniu a fost alături de credincioșii din s. Peresecina, r. Orhei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu