marți, 7 februarie 2012

A trecut la domnul părintele Anatolie Jelihovschi


Consiliului bisericesc al parohiei „Sf. M. Mc. Dumitru" din or. Orhei
Îndureratei familii Jelihovschi
Perioada pregătitoare Postului Mare, în care am intrat odată cu Duminica Vameşului şi a Fariseului, vine cu clipe de tristeţe pentru slujitorii şi enoriaşii parohiei „Sf. M. Mc. Dumitru" din oraşul Orhei. Un vrednic slujitor al sfântului lăcaş a trecut la cele veşnice.
Rostind cuvintele de intrare înaintea Sfintei Liturghii, închinându-se în faţa Prestolului, sărutând Evanghelia, liniştit s-a retras şi a adormit.
A aşteptat ziua Domnului şi a vrut să participe cu toţii la Liturghie şi aşa s-a întâmplat, atâta doar că toţi s-au rugat pentru nou-adormitul păstor.
O fire cumpătată, plină de evlavie şi răbdare, rugător pentru cei care îi băteau la uşa sufletului, astfel a fost cunoscut şi apreciat de cei din jur. Un slujitor care a trecut prin grele încercări, ducându-și misiunea sacerdotală în vremea de restriște.
În aceste zile cu smerenie şi cu pocăinţă ne îndreptăm spre sărbătoarea Învierii Domnului. Credem că aşa a rânduit Cel de Sus ca cei ce l-au cunoscut pe acest preot destoinic al lui Hristos, în special slujitorii şi enoriaşii Bisericii „Sf. M. Mc. Dumitru", dar și numeroșii creștini din urbă, să se roage pentru a învia şi el cu drepţii.
Venim cu sincere condoleanţe către copiii săi trupeşti şi duhovniceşti, îndemnându-i să fie cu rugăciunea pe buze, pentru că de aceasta are nevoie fiecare creştin care porneşte călătoria spre viaţa veşnică.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Cu arhiereşti binecuvântări,
+ Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove
***
Părintele Anatolie Jelihovschi s-a născut la 13 decembrie 1947 în s. Carabetovca, r. Cimișlia, într-o familie de slujitori. În anul 1966 a absolvit școala medie generală și a fost înrolat în rândurile armatei sovietice. După doi ani este înmatriculat la Universitatea de Medicină din Chișinău. În anul 1971 este admis la Seminarul Teologic din Leningrad. În anul 1974 se căsătorește cu domnișoara Tatiana Topală, iar în anul următor este hirotonit în treapta de diacon și în scurt timp în cea de preot.
Mai bine de trei decenii și-a dus slujba cu cinste și evlavie pentru credincioșii din Orhei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu