marți, 4 noiembrie 2014

”Satul de Crăciun” – un nou festival care își așteaptă vizitatorii în luna decembrie



Sub pretextul că e timpul ca și țara noastră să aibă satul ei de Crăciun,  Centrul Cultural VATRA organizează în luna decembrie un festival excepțional – Satul de Crăciun. Aici, cei prezenți vor redescoperi  tradițiile și obiceiurile de iarnă ale neamului nostru,  bucurându-se de o atmosferă de poveste, departe de larma orașului!

Programul festivalului cuprinde o serie de activități tematice, printre care spectacole de colinde și urături, muzică folclorică, târguri de cadouri, expoziții, plimbări cu sania trasă de cai, trasee turistice și nu numai.

În iarna asta, spiritul Crăciunului de altădată va reînvia, pentru că în atenția publicului național și internațional,  vor fi aduse obiceiuri naționale absolut unice, cum sunt „Sorcova”, „Pluguşorul”, „Malanca”, „Ursul”, „Capra”, „Jienii”, „Mascaţii”, „Ignatul”, „Andreiul”, „Sfântul Nicolai”, „Boboteaza”, „Steaua” etc.

Evenimentul se va desfășura în perioada 20-30 decembrie 2014, în incinta Complexului VATRA.
„Satul de Crăciun” este un festival etno-folcloric anual, care își propune să readucă la viață tradițiile și obiceiurile sărbătorilor de iarnă, tradiționale neamului nostru.


Anna Casian-Musteață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu