duminică, 8 decembrie 2013

Minunata sănatate a copiilor nevaccinaţi



Cu ceva timp in urma, in Aprilie 2009 mai exact,  am fost invitata sa vorbesc la o conferinta despre vaccinare. Randul meu venea dupa ce vorbeau 2 dintre cei mai buni speaker-i pe care ii are Franta pe acest subiect , journalista Sylvie Simon and biologul Michel Georget. Ii mai ascultasem si cu alte ocazii si imi devenise absolut clar ca cel mai bine este sa stai cat mai departe posibil de vaccinuri. [...].
Ca si pediatru si homeopat calificat sa vorbesc despre acest subiect, am decis ca impreuna cu prietenii mei Sylvie and Michel,  sa sustinem o conferinta numita “Minunata sanatate a copiilor nevaccinati” . Mai tarziu vom dezvolta totul intr-o carte care va analiza diverse optiuni considerate de familiile care nu-si vaccineaza copiii, inclusiv despre nasterea acasa, alaptarea, terapii simple si eficiente, mancarea sanatoasa, un mediu linistit de viata si increderea in capacitatea organismului de a se vindeca singur.
Pe parcursul experientei mele ca pediatru, am petrecut foarte mult timp in dialog cu parinti care aveau nevoie sa-si exprime temerile legate atat de vaccinuri cat si de boli. Am gasit impreuna cea mai buna cale pentru copiii lor. Unii au ales sa nu vaccineze deloc copiii. Altii  erau condusi de frica lor de boli, mai ales de tetanie. In cazurile respective am amanat vaccinarea cat mai mult posibil si am folosit o protectie  homeopata.
Am lucrat in Elvetia unde nu exista obligativitatea legala de a vaccina ci doar o presiune sociala imensa [ n. tr.: la fel este si in Romania ]. In Franta, doar la cativa kilometri de cabinetul meu,  4 vaccinari erau  obligatorii la acea vreme ( din fericire, in 2007  a fost anulata obligativitatea vaccinarii BCG , deci au mai ramas 3 – Di Te Pol ).
parte din abilitatea mea de a vorbi despre minunata sanatate a copiilor nevaccinati vine din experienta mea ca si medic cu ani mult de feedback ( urmarire a evolutiei copiilor).
  • “Copilul meu a inceput sa tuseasca imediat dupa vaccinare.”
  • “de la vaccinare, el a avut constant probleme [dureri] cu urechile”
  • “Fiica mea de 16 ani nu a fost nicioadata vaccinata. Aproape ca nu este niciodata bolnava. Si chiar daca se imbolnaveste, nu dureaza mai mult de 2 zile [pana se face bine]. ”
  • “Copiii vecinului meu au urmat programul de vaccinare normal. In mod constant sunt bolnavi si pe antibiotice.”
Dar aceste exemple nu sunt suficiente pentru a scrie o carte, nu? Dar, asa cum s-a dovedit ulterior, aceste observatii [ ale parintilor] sunt aceleasi si in alte parti ale lumii. Urmati-ma in jurul lumii.


EUROPA
In Anglia,  medicul Michel Odent a aratat in doua studii o scadere de 5-6 ori a prezentei astmului la copii care nu au fost vaccinati pentru Pertussis comparativ cu cei care au fost vaccinati.  Primul studiu a fost realizat pe 450 de bebeluri de la  La Leche League; al doilea studiu a fost realizat pe 125 de copii de la scoala Steiner. (1)
Tot in Europa, un grup format in majoritate din pediatri a studiat 14,893 de copii din scolile Steiner din Austria, Germania, Olanda, Suedia si Elvetia  si au descoperit ca acesti copii ce traiesc intr-o “cultura antroposofica ” ( unde vaccinarea este larg evitata) au o stare de sanatate mai buna decat cea din grupurile de control. (2)
In Germania, unul dintre cercetatorii ce au studiat[ copiii de la ] una dintre scolile Steiner Europene a scris:  “ In partea estica a Berlinului, inainte de caderea zidului, am descoperit mai putine alergii [in randul populatiei] decat in partea de vest. Aceasta populatie [ din estul Berlinului] era mai saraca, mai aproape de natura si mai putin vaccinata”. [...].
In Spania, Xavier Uriarte, MD si  J. Manuel Marín, MD  au publicat un studiu in 1999 realizat pe 314 copii si a caror evolutie a fost monitorizata intre  1975 to 2000. (3) Acest grup de copii are cateva caracteristici: majoritatea nasterilor au fost acasa sau au fost nasteri naturale, au fost alaptati o perioada lunga, nu au fost vaccinati, educatia lor legata de sanatate este holistica si nu au fost tratati cu medicamente alopate. In acest grup nu exista boli serioase, sunt foarte putine spitalizari ( majoritatea pentru traume – accidente) iar incidenta de astm este de 3.3% comparativ cu 20%  cate este media generala in randul populatiei . Si, evident, o multime de bani au fost economisiti!


SUA
Rata autismului in SUA a atins un incredibil nivel de 1 la 100. Cifrele care corespund [comunitatilor cu copii] nevaccinati sunt socant de contrastante comparativ cu media nationala. Avand in vedere ca acest articol este destinat cetatenilor americani, nu o sa detaliez [informatiile]. Majoritatea dintre voi sunt familiarizati cu investigatiile jurnalistului american Dan Olmsted in legatura cu incredibila absenta a autismului in randul populatiei Amish din Pennsylvania si Ohio.
La fel de impresionanta este si [situatia comunitatii deservite] de Homefirst Medical Clinic Chicago  condusa de un grup de medici ce il include pe directorul Mayer Eisenstein, MD, JD, MPH. Ei nu au cazuri de  autism si teribile alergii in rnadul copiilor , multi dintre acesti copii fiind nascuti acasa si nevaccinati. In 1985 am tradus in limba franceza cartea pediatrului  Robert Mendelssohn, MD’s How to Raise a Healthy Child in Spite of Your Doctor ( Cum sa cresti un copil sanatos in ciuda [opiniilor] medicilor ). Acum descopar rezultate concrete in minunata sanatate a acestor copii ingrijiti de doctori ce au fost elevi ai acestui medic. Imi plac aceste sincronicitati in viata mea.


AUSTRALIA
In 1942, Leslie Owen Bailey, fondatorul Natural Health Society of Australia, a acceptat sa aiba grija de 85 de copii ai caror mame nu ii puteau ingriji.  Acesti copii nu au fost niciodata vaccinati, nu au fost tratati cu medicamente [alopate] si nu au avut nevoie de nici o interventie chirurgicala. Singura problema care a aparut a fost atunci cand 34 de copii s-au imbolnavit de varicela. Au fost imediat pusi in paturile lor si au primit apa pura sau suc proaspat de fructe. Toti s-au insanatosit repede si fara efecte secundare. Investigatiile ulterioare au aratat ca in timpul petrecut la scoala, copiii au inlocuit gustarile sanatoase cu mancarea conventionala nesanatoasa si astfel aparitia focarului [de varicela] nu este deloc surprinzatoare.
Multi dintre acesti copii au mostenit o sanatate precara datorita bolilor si malnutritiei mamelor lor. In ciuda acestui aspect si chiar daca nu au fost niciodata alaptati si nu au beneficiat de legatura normala intre mama si copil, acesti copii au crescut robusti si increzatori.


NOUA ZEELANDA
Doua studii realizate in 1992 si 1995 in Noua Zeelanda arata clar ca alergiile, otitele, amigdalitele, epilepsia si ADHD-ul sunt cu mult mai putin frecvente in randul copiilor nevaccinati comparativ cu cei vaccinati.  (4)


JAPONIA
O perioada interesanta in Japonia a fost intre 1975 si 1980 cand s-a luat o decizie ca vaccinarea sa inceapa la varsta de doi ani in loc de varsta de 2 luni.  Motivul acestei decizii a fost descoperirea a din ce in ce mai multe legaturi intre vaccinuri si SIDS ( moartea subita a sugarului). In studiul publicat in Pediatrics se arata ca in Japonia, intre 1970 si 1975, au fost 57 de cazuri de reactii adverse serioase datorate vaccinarii, inclusiv 37 de decese.  Din februarie 1975 si pana in august 1981 au fost 8 cazuri de reactii adverse serioase datorate vaccinarii, inclusiv 3 decese.  Din pacate, atat pentru parinti cat si pentru copii, planurile de vaccinare in Japonia au fost “normalizate” din nou [ se incepe vaccinarea la 2 luni]. Studiul arata clar ca sistemul imunitar este mai puternic la varsta de 2 ani comparativ cu varsta de 2 luni. Cat de bine le-ar fi mers acestor copii daca nu erau niciodata vaccinati?
Gasim aceeasi observatie si in  Journal of Allergy and Clinical Immunology study.  Din  studiul a 11,531 de copii in varsta de 7 ani iata rezultatele: in cazul copiilor vaccinati incepand cu varsta de 2 luni – 13.8% sunt asmatici, la copii vaccinati icepand cu varsta de  2-4 luni procentul asmaticilor este 10.3%; in cazul copiilor la care vaccinarea a inceput dupa varsta de 4 luni procentulde asmatici este de 5.9 %. Din nou aceeasi intrebare – cat de bine le-ar fi mers acestor copii daca nu ar fi fost deloc vaccinati?


THE LESSON LEARNED ON VACCINATION
Ca si pediatru pot sa ajung la o singura concluzie. Copiii nevaccinati au cu mult mai multe sanse sa se bucure de o sanatate minunata. Orice vaccinare micsoreaza sansa copiilor de a se bucura de o astfel de sanatate.

Françoise Berthoud, MD [paediatrician]
June 25, 2010

Sursa: nostrabrucanus.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu