luni, 17 decembrie 2012

E vremea colindelor la Sala cu Orgă



„Colinde, colinde... E vremea colindelor!” - cu acest mesaj au venit colindătorii la Sala cu Orgă pentru a vesti spectatorilor apropierea Naşterii Domnului.
Astfel, pe data de 16 decembrie, 2012, corurile de la bisericile „Sfântul Dumitru”, „Sfântul Nicolae” şi „Sfântul Gheorghe” din Chişinău, laureaţi ai mai multor festivaluri de muzică duhovnicească, au încântat publicul şi au cântat cele mai cunoscute colinde culese din folclor, dar şi alte cântece duhovniceşti.

De la concert nu au lipsit nici copiii, care au venit cu un recital extraordinar de colinde, fiind răsplătiţi cu daruri din partea organizatorilor.
La spectacolul extraordinar au fost prezenţi sute de oameni, dornici de a asculta muzică sacră, întrucât acesta este unicul eveniment de acest gen, organizat în timpul postului Crăciunului.
Toţi au rămas încântaţi de concert, iar parohii au promis că în preajma Crăciunului pe stil vechi vor mai organiza un astfel de spectacol.
Evenimentul a fost organizat de bisericile „Sfântul Dumitru”, „Sfântul Nicolae” şi „Sfântul Gheorghe” din Chişinău, în parteneriat cu Uniunea Ucrainenilor și Comunitatea Creștină Rusească din Republica Moldova, cu susținerea Primăriei Municipiului Chișinău și a Ambasadelor Ucrainei și Rusiei în Republica Moldova.
Text şi foto – Anna Casian-Musteaţă












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu