marți, 7 august 2012

Atelier de creație susținut de meșterița Liudmila Apostol



            Pe data de 6 august în incinta Bibliotecii de Arte “Tudor Arghezi” a avut loc atelierul de creație "Lut polimeric - modelarea, coacerea, șlefuirea, poleirea și finisarea cu lac". Atelierul a fost susținut de meșterița Liudmila Apostol.

            În cadrul atelierului cei 15 participanți au însușit tehnica lucrului cu argila polimerică, iar la final, fiecare a plecat acasă cu cîte o pereche de cercei hand-made, confecționați chiar de ei înșiși.
            Astfel, fiecare participant a creat pentru propriii cercei floricele și frunzulițe, după care a urmat coacerea acestora. Dupa mai bine de trei ore de muncă rezultatul a fost pe măsura așteptărilor: au luat naștere 15 perechi de cerceluși de toată frumusețea.
            La baza atelierului au stat voia bună, inspirația, emoțiile pozitive, melodiile ascultate de pe discurile de vinil și zîmbetele meșterițelor.
            Liudmila Apostol este o tînără meșteriță de 23 de ani care, într-un timp record, a reușit să se facă cunoscută pe piața din Republica Moldova datorită obiectelor hand-made confecționate de ea din lutul polimeric. Și-a făcut studiile la Colegiul Pedagogic, apoi a urmat Universitatea Tehnică și Universitatea Poedagogică „Ion Creangă”, Facultatea Marcheting și Logistică și Filologie.
ANNA Casian – Musteață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu