miercuri, 11 iulie 2012

Concertul de vară al Ambasadei Germane 2012: „Diplomaţie pe note”



Ambasada Germană Chişinău invită şi în acest an la tradiţionalul concert de muzică clasică, care se va desfăşura la Teatrul de Vară. În acest an va avea loc cea de-a 11-a ediţie a concertului. Toţi sunt bineveniţi duminică, 15 iulie 2012, ora 19.30 la Teatrul de Vară. Intrarea este liberă.

Concertul din acest an, cu motto-ul „Diplomaţie pe note”, se înscrie în şirul evenimentelor dedicate jubileului de 20 de ani de relaţii diplomatice moldo-germane.
Adunînd peste 4000 de vizitatori, concertul de vară reprezintă în fiecare an punctul culminant al evenimentelor culturale organizate de Ambasada Germană Chişinău.
În acest an Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale condusă de dirijorul Mihai Agafiţă şi corul de cameră condus de Ilona Stepan vor prezenta piese germane şi moldoveneşti ale muzicii clasice, cum ar fi „Odă Bucuriei” din Simfonia a 9-a de Beethoven, „O, Fortuna” din Carmina Burana de Orff precum şi „Zborul Walkiriilor” din opera „Walkiria” de Wagner, „Cine scutură rouă” din Cantata de Zagorschi, un fragment din „Riturile primăverii” de Ciobanu şi „Vals Paris” de Burlea.
Artişti moldoveni cunoscuţi cum ar fi Vasile şi Valentina Rusu, Mihaela Agafiţa vor evolua în calitate de solişti. Postul Radio Moldova va înregistra concertul.
Prin acest concert Ambasada Germană îşi propune să realizeze un eveniment cultural distins pentru melomanii din Chişinău şi să continuie cultivarea muzicii clasice germane şi moldoveneşti.
                                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu