luni, 9 iulie 2012

... 1 borcan cu miere


Dimineața, pe stomacul gol, o linguriță cu miere face minuni..
Dulce și parfumată
Din vremurile trăvechi, omul a folosit mierea și produsele stupului de albine nu numai ca aliment, ci și ca medicament. Tradițional, mierea este utilizată în bucătărie la prepararea dulciurilor sau a băuturilor răcoritoare, dar și a multor feluri de mîncare.
Pentru a afla dacă mierea cumpărată este naturală, ia o linguriță din borcan și, cu vîrful unui creion chimic, amestecă preț d eun minut. Dacă mierea se colorează din pricina creionului, atunci nu este naturală. În lipsa creionului chimic, bagă o linguriță în borcan și ridic-o ușor. Dacă mierea curge continuu, atunci este naturală.
În cazul în care mierea s-a cristalizat, nu o arunca! Mierea este singurul aliment care nu se alterează. Introdu borcanul într-un vas cu apă fierbinte și lasă-l cîteva minute, amestecînd ușor.
Pe lîngă mierea de tei, salcîm, polifloră și cea de munte, există miere de eucalipt, din flori de avocado sau portocal.
Indiferent de ce fel de miere aveți acasă, nu uitați: Dimineața, pe stomacul gol, o linguriță cu miere face minuni..
Cu drag de voi, ANNA Casian - Musteață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu