joi, 23 februarie 2012

Primăria Bălţi, contra propagandei homosexuale

Consiuliul municipal Bălţi a votat astăzi, 23 februarie, un proiect care interzice desfăşurarea acţiunilor homosexualilor. Astfel, aleşii locali din Bălţi vin în sprijinul Bisericii Ortodoxe din Moldova şi interzic „propaganda agresivă a minorităţilor sexuale în municipiu”. Totodată, hotărârea declară teritoriul municipiului drept zonă de susţinere deosebită a Bisericii Ortodoxe din Moldova.


Proiectul de lege a trezit dispute între consilierii municipali. Vladimir Tonciuc, liderul fracţiunii PLDM, a propus să fie respins proiectul. „Urmăresc presa şi situaţia din municipiu şi nu am observat ca în Bălţi să aibă loc o propagandă a minorităţilor sexuale”, a menţionat acesta.
Liberal-democratul a fost susţinut de colegul său de partid, Vlad Ghiţu care a spus că proiectul nu are nici-o bază juridică. „La baza acestui proiect a stat Legea Antidiscriminare, însă aceasta nu conţine niciun capitolul cu privire la minorităţile sexuale”, a remarcat sursa.
O parte din consilieri nu au avut obiecţii şi au susţinut proiectul, mai mulţi consilieri din cadrul fracţinii comuniştilor s-au abţinut, unii au votat contra, transmite, esp.md. Potrivit publika.md, proiectul a primit votul a 23 de consilieri din cei 35 prezenţi la şedinţa consiliului.
Sursa: UNIMEDIA
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu