joi, 9 februarie 2012

7 milioane de oameni ameninţaţi cu foametea în Sahara

Comisia Europeană estimează că cel puţin 7 milioane de oameni din regiune vor avea nevoie de ajutor în următoarele 6 luni. Agenţia umanitară internaţională „Christian Aid" raportează că mii de oameni din provincia Sahel au fost forţaţi să îşi părăsească casele lor în căutarea hranei. Criza alimentară în Sahara se adânceşte şi ameninţă viaţa a zeci de mii de oameni.
Astfel, între Niger şi Burkina Faso, există una dintre cele mai sărace regiuni din Africa. Anul acesta, lipsa acută de ploaie şi deşertificarea masivă au contribuit la înrăutăţirea situaţiei. „Christian Aid" a trimis deja o forţă operativă împreună cu o serie de transporturi alimentare.

Conform agenţiei, statul Mali şi-a pierdut 11,8% din câmpurile de cereale între 2010 şi 2011, iar în Burkina Faso, se estimează că 41,7% din populaţia ţării se va confrunta cu insecuritate alimentară severă. Asta în termeni mai inteligibili înseamnă că aproape jumătate dintre oamenii din Burkina vor trebui să mănânce o dată pe zi. Guvernul din Niger crede că jumătate din satele naţiunii vor rămâne fără hrană.
Multe familii din regiunea Sahara sunt susţinute cu bani trimişi de rudele plecate la muncă în Libia şi Coasta de Fildeş. Conflictele recente din aceste două ţări i-au lovit foarte tare, aşa că mulţi muncitori trimit bani mai puţini sau deloc.
O evaluare totală a regiunii a fost realizată de „World Food Programme" (Programul Alimentar Internaţional) şi estimează că aproximativ 5,5 milioane de oameni din Niger sunt ameninţaţi de foamete. Între aceştia, 1,3 milioane sunt în „ameninţare gravă" de foamete şi moarte.
De asemenea, în Mauritania, 700 000 de oameni, adică mai mult de un sfert din populaţie, sunt ameninţaţi cu foamete, iar în Burkina Faso, 1,7 milioane sunt vulnerabili.
Evaluările sunt în curs în Mali, Chad şi Senegal, acolo unde cifrele sunt la fel de ameninţătoare. WFP estimează că trei milioane de oameni în Mali şi 850 000 de oameni din Senegal trăiesc în risc de foamete.
Comisia Europeană estimează că cel puţin 7 milioane de oameni din regiune vor avea nevoie de ajutor în următoarele 6 luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu