duminică, 22 ianuarie 2012

Cum sa te pregatesti pentru primul tau targ handmade

Bluzita crosetata0000 Cum sa te pregatesti pentru primul tau targ handmadeCei mai vechi in domeniu stiu ca incepe perioada targurilor handmade, mai ales ca se apropie primavara si zilele martisoarelor. Cei care nu stiu, au acum ocazia sa afle.
Ei bine, dupa ce ne-am inscris noi la primul targ, in fiecare zi ma gandeam cum o fi, ce o fi, ce trebuie sa mai fac ca sa fie bine si sa ne intoarcem bucurosi pentru ca am participat.
Nu stiu daca exista vreo reteta magica, insa eu pot sa va povestesc ce am facut noi si zic ca am facut bine, pentru ca am fost apreciati si am facut si vanzare (pentru ca, sa fim cinstiti, pana la urma pentru asta suntem acolo).
1. Pregateste un stoc de produse cat mai diversificat - am constatat ca nu numarul produselor e cel important, ci frumusetea fiecarui produs in parte, cat mai diferit de celelalte. Apoi, gandeste-te ca daca ai un blog pe care iti prezinti produsele, este posibil sa te viziteze si oameni care le stiu pe cele de pe blog si asteapta sa vada ce noutati ai adus la targ. Deci sa ai in vedere si acest aspect – pregatirea unor produse surpriza, pe care nu le-ai afisat pana acum.

2. Un stand frumos, care sa ramana in mintea trecatorilor – este bine sa iti imaginezi cam cum ai vrea sa arate standul tau; acest lucru difera, evident, de natura produselor tale si de cum trebuie ele prezentate. Daca ai fost vreodata la un targ, ca si cumparator, sunt convinsa ca ai observat standuri frumoase si altele mai putin interesante. Ele urate nu au cum sa fie, insa trebuie sa asezi produsele astfel incat sa le pui mai bine in valoare si sa faci trecatorii sa poposeasca. Standul e precum curtea unui gospodar – te uiti in curte si iti dai seama daca doamna casei e gospodina sau nu. icon smile Cum sa te pregatesti pentru primul tau targ handmade
3. Obligatoriu, sa iti pregatesti niste pliante sau carti de vizita – este foarte important sa poti fi contactat. Nu toti cei care se vor opri, vor cumpara pe loc. Poate intr-o zi vor face o comanda, poate nu au bani suficienti si isi amintesc acasa, dar nu au cum sa dea de tine. Un numar de telefon alaturi de adresa blogului este esential. Cu 20-25 lei ai rezolvat cu cartile de vizita; daca poti sa faci niste pliante color, cu o poza, doua, este si mai bine. Daca nu, poti sa iti faci acasa si sa printezi, numai sa ai ce sa le dai oamenilor ca sa te poata contacta.
Ca un alt artificiu, noi ne-am facut si un catalog in care erau cuprinse toate produsele, nu doar cele pe care le aveam fizic la targ, astfel incat cumparatorul sa aiba de unde alege pentru o eventuala comanda.
4. Sa ai cu tine pungute, cutiute sau alte modalitati de a ambala produsele pe care le vei vinde. Daca ai posibilitatea ca acestea sa fie personalizate cu sigla ta, cu atat mai incantat va fi cumparatorul. Si tie iti place cand primesti o bijuterie intr-o cutiuta sau un saculet frumos de organza, nu-i asa? icon wink Cum sa te pregatesti pentru primul tau targ handmade
5. Un carnetel in care sa notezi ce ai vandut, plus posibile comenzi si datele de contact alte persoanelor interesate. De vandut sunt convinsa ca nu vei uita ce ai vandut, insa sigur nu vei putea tine minte toate persoanele cu care ai vorbit si care au zis ca vor vrea sa comande ceva.
6. Sa nu uiti acasa un lucru extrem de important: zambetul! O persoana cu o atitudine placuta, zambitoare si vesela va fi altfel privita decat una care sta cu mainile incrucisate, pe un scaunel in spatele mesei, cu o fata trista ca “nu vine nimeni si la mine”. Deci nu uita sa zambesti si sa fii serviabila, sa le raspunzi trecatorilor la intrebari, chiar daca intuitia iti spune ca nu va cumpara – e bine sa ii tratezi pe toti egal.
Asadar, daca te vei gandi si vei avea in vedere aceste cateva lucruri, sigur nu-ti va parea rau ca ai participat si vei astepta cu nerabdare urmatorul targ.

 http://www.crosetate.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu