joi, 15 decembrie 2011

Troy Polamalu: Vedetă de fotbal american, convertit la Ortodoxie şi ucenic al părintelui Efrem Filotheitul

(…) Vedeta echipei de fotbal american Pittsburg Steelers este deseori menţionat de coechipierii săi pentru devotamentul său religios. Polamalu, recunoscut pentru statura şi părul său impresionante obişnuieşte chiar să se roage în timpul meciului.
Mă gândesc adesea la Troy Polamalu, despre care îi veţi auzi pe coechipierii săi declarând că este cel mai religios atlet din fotbal” declară Dodd căre U.S.A. Today„ Se însemnează mereu cu semnul crucii înainte şi după meciuri. Se roagă în timpul jocului”.

Polamalu a câştigat Superbowl-ul de două ori şi de şase ori campionatul. (…)
Cât despre orientarea religioasă, Polamalu s-a convertit la ortodoxie, după ce a petrecut 4 zile într-o mănăstire de la muntele Athos din Grecia. Vedeta Oţelarilor şi-a convins apoi şi soţia să se alăture ortodoxiei în urma unui pelerinaj făcut în 2007 la locurile sfinte din Grecia şi Turcia. Polamalu şi-a botezat ambii săi copii cu numele de Paisie şiEfrem, după numele a doi mari sfinţi greci.
Fotbalul e parte din viaţa mea.. dar nu e Viaţa însăşi!” ne-a declarat Polamalu. „Fotbalul este ceea ce fac şi modul prin care îmi mărturisesc credinţa”.
În timp ce Tebrow (un alt jucător creştin de fotbal), fiu de misionari, a ales modelul evanghelist de vieţuire, vedeta Oţelarilor a declarat într-un interviu că este prudent să nu-şi impună credinţa sa asupra altora: „Asta poate conduce la resentimente şi nu-ţi poţi dori aşa ceva. Există şi o urmă de aroganţă uneori cu oamenii ce sunt prea inimoşi, prea misionari, în opoziţie cu ceea ce credinţa este de fapt. În genul: Eu înţeleg acestea mult mai bine decât tine. Sunt multe riscuri de cădere în această abordare”.
Polamalu este unul dintre sportivii aleşi în echipa de fotbal american a deceniului şi jucătorul defensiv al anului 2010.

http://www.moldovacrestina.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu