miercuri, 19 martie 2014

Festivalul de Film Francofon la cea de-a 14-a ediție





În perioada 22-30 martie, la cinematograful Gaudeamus, se va desfășura cea de-a 14-a ediție a Festivalului de Film Francofon. În cadrul Festivalului vor fi rulate 14 filme, iar unele vor fi doar în franceză, altele cu subtitrare în ro/eng/ru.

Anul acesta, organizatorii vin cu o noutate -pentru prima dată în 14 ani de existență, Festivalul Filmului Francofon va fi încheiat cu proiecția unui film canadian. Astfel, proiecția filmului Diego Star se va face în prezența regizorului său, Frédérick Pelletier, după care acesta va răspunde la întrebările din partea publicului.

Festivalul se va organiza pe 26 martie la Bălți, iar pe 24 martie -  la Tiraspol.

Inaugurarea oficială a Festivalului va avea loc sâmbătă, 22 martie la ora 18:00 la Cinematograful Gaudeamus, în prezența lui Xavier Palud și Laurent Couson, respectiv regizorul și compozitorul coloanei sonore a filmului A l’aveugle, film care va fi proiectat cu această ocazie. Publicul va avea apoi posibilitatea de a discuta cu regizorul și compozitorul coloanei sonore a filmului.

Intrarea este gratuită pentru toți doritorii!

Evenimentul este organizat de Alianța Franceză din Moldova, cu sprijinul Ambasadei Franței în Moldova, al Ambasadei Canadei, de TV5MONDE și al partenerilor săi Orange, Lafarge și Le Bridge.

Anna Casian-Musteață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu