luni, 10 iunie 2013

Baby Box-urile, o șansă pentru nou-născuți?



 
Dupa ce în ultima perioadă parlamentarii noștri ne-au bucurat cu adoptarea a tot mai multor legi deloc favorabile unei țări a cărei populație este mai bine de 95 % creștină,  în aceste zile o lege nouă urmează să ajungă pe masa acestora - cea privind instalarea Baby Box-urilor în maternitățile din Republica Moldova.
Proiectul privind amnajarea unor Baby Box-uri  în maternități  a primit avizul comisiei juridice şi urmează să fie supus aprobării Parlamentului.
Oare această lege nu este o promovare a abandonajului? Sau  cum altfel putem numi decizia autorităților de a permite femeilor să lase nou-născuții în aceste așa numite Baby Box-uri, fără ca acestea să suporte rigorile legii?
Da, pare că e mult mai sigur ca un bebeluș  să fie lăsat după naștere într-o cutie frumos amenajată, din care apoi să fie luat în grija statului, dar oare pentru o mamă care timp de 9 luni a purtat un copil în burta sa nu e mai bine să își asume responsabilitatea de a crește acest copil într-o familie, fie chiar și fără tată? Iar statul ar trebui să o susțină în această situație.
De la începutul acestui an în Moldova au fost înregistrate cel puţin 50 de cazuri de abandon. 
"Aruncarea copiilor nou-născuţi, a bebeluşilor în parcuri, tomberoane, unde sunt mutilaţi de câini devine tot mai frecventă. Am dori prin acest proiect de lege ca să fie stopată această problemă", a declarat deputatul PD Stela Jantuan pentru un post de televiziune de la noi.
Însă câtă siguranță avem că această lege va stopa problema și în jumătate de an, de la 50 de abandonuri, vom ajunge la 0? Nimeni nu ne poate garanta că anume datorită acestei legi, problema se va stopa. Din contra, consider că se va agrava și mai mult.
Cu toate acestea, un lucru este cert - potrivit proiectului de lege, mamele care îşi vor abandona nou-născuţii în aceste locuri special amenajate nu vor fi pedepsite.  
Mamelor, un copil nu este o povară! Rugați-vă Domnului să vă dea puteri pentru a-i da viață și pentru a-l crește, iar El cu siguranță vă va auzi și nu va întârzia să vă întindă mâna de ajutor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu