luni, 17 iunie 2013

A avut loc inaugurarea Clubului de Comuniune Spirituală „Poduri de dor”



 
Muzică bună, recital de poezii, piese de teatru, oameni cu suflet mare și un invitat pe măsură – Emil Mircea Neșiu. Acestea au fost elementele care au condimentat ediția de inaugurare a Clubului de Comuniune Spirituală „Poduri de dor”.
Lansat cu genericul Aibă podul metalici fiori –  Noi îl țesem cu Dor și cu Flori”, Clubul își propune cunoașterea, descoperirea și promovarea personalităților culturale remarcabile, preponderent din România, care vor fi prezente în cadrul fiecărei serate de creație.
Prima ediție a început cu frumosul cântec interpretat de Valentin Boghean – “Doina Dorului”, melodie care, conform organizatoarei Diana Zlatan, va fi imnul Clubului „Poduri de dor”.
A venit să susțină lansarea Clubului și Rodica Rusu, consilier al ministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, care a transmis salutări invitatului special al serii - Emil Mircea Neșiu. De asemenea, aceasta a menționat faptul că „Poduri de dor” trebuie să unească nu doar oamenii, dar și spiritele celor de pe ambele maluri ale Prutului, întrucât „avem aceleași valori pe care trebuie doar să le înțelegem și să le simțim”.

Cu mesaje de susținere a venit Vasile Grozavu, consilier al Primului Președinte al Republicii Moldova, dl. Mircea Snegur, dar și Cristina Mîțu, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vasile Grozavu a accentuat necesitatea deplasării Clubului „Poduri de dor” în țară, în afara Chișinăului, „acolo unde oamenii au cu adevărat nevoie de astfel de minute de respiro”.
Melodii frumoase au încântat inimile celor prezenți la eveniment. Astfel,  Maestrul Igor Grosu a interpretat piesele „Smărăndița” și „Cântecul melcului”,  artista Maria Țărnă – „Doină, Dor și Omenie” și tânăra interpretă Danielle Bagrin – „Mi-e dor”.
Întrucât „Poduri de dor” este un club de comuniune spirituală, de la inaugurare nu au putut lipsi nici momentele teatrale, aduse în scenă de studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Natalia Prodan a jucat un fragment din „Chirița în voiaj”, iar Mirela Jora și Dumitru Urușciuc au prezentat „Luceafărul” lui Eminescu în variantă modernă.
Toată atenția a fost îndreptată spre cel fără de care acest eveniment nu ar fi avut loc, invitatul special din România – poetul și eseistul Emil Mircea Neșiu, care a venit cu o frumoasă surpriză pentru cei prezenți. Cu ocazia primei vizite la Chișinău a compus acrostihul „Aniversară”. Din poeziile Maestrului au citit distinsa doamnă Vera Mereuța și tânăra poetă Dana Florea.
Inaugurarea Clubului de Comuniune Spirituală „Poduri de dor” a fost prilejuită de sărbătorirea ediției 2013 a „Zilelor Vasile Alecsandri – Mihai Eminescu”.
Evenimentul s-a desfășurat sub egida site-ului ArtInfinit.md, în parteneriat cu Biblioteca Națională și Academia de Studii Economice din Moldova, cu sprijinul Întreprinderii de Stat Combinatul de Vinuri de Calitate “Mileștii Mici”.
Anna Casian-Musteață

Aniversară
Eu, doar eu
Mai am un singur dor,
Iscoditoare se ridică privirea spre
Nepătrunsul feminin...
Este dintre file de carte,
Sfârșit de mai,
Cum valul sfărâmând
Urme de pași – suflete.
Cu plăcerea faptului de mirare,
Hoardă de sentimente
În liniștea serii
Somnoroase păsărele.
Inimi zburdalnice le-au desenat;
N-au loc de odihnă
Acasă pentru toți;
Unire în cuget și – simțiri.

03 iunie 2013, Emil Neșiu, Oradea

2 comentarii:

  1. Mulțumesc, LUMINAT suflet, Ana! Bunica Ana Ciugureanu m-a crescut cu toată dragostea și dăruirea...este un nume chiar sfânt pentru mine...

    RăspundețiȘtergere