sâmbătă, 11 august 2012

Atelier de creație susținut de meșterița Irina Romanova



            Pe data de 7 și 8 august, în incinta Bibliotecii de Arte “Tudor Arghezi” a avut loc atelierul de creație "Lut polimeric - modelarea, coacerea, șlefuirea, poleirea și finisarea cu lac" susținut de meșterița Irina Romanova.
            În cadrul atelierului, pe parcursul celor 2 zile, 22 de persoane au însușit tehnica lucrului cu argila polimerică, la final, fiecare plecînd  acasă cu cîte 2-3 perechi de cercei hand-made, nasturi , brățări și  medalioane confecționate chiar de ei înșiși.
            Irina Romanova, cu multă atenție și răbdare a explicat fiecărui participant cum trebuie să lucreze cu argila polimerică, cum să confecționeze obiectul dorit, să-l coacă, apoi să-l șlefuiască și să-l dea cu lac.

            Deși la atelier au fost prezente meșterițe care lucrează cu luctul polimeric, acestea s-au lăsat instruite și au ascultat cu atenție fiecare detaliu expus de Irina Romanova.
            E de remarcat faptul că în cadrul acestui master-class au fost prezenți și 2 bărbați, dînd dovadă de mult interes față de această tehnică.
            La final, Irina a dăruit Bibliotecii de Arte o frumoasă pereche de cercei confecționați din argilă polimerică, iar bibliotecara Anastasia Moldovanu a venit cu laude pentru toți participanții: “Aceşti tineri  merită tot respectul pentru ceeea ce fac şi pentru ceea ce sunt:  firi creative, care sper, nu vor ceda, ci  îşi vor găsi calea aici, la noi,  în Republica Moldova! Per aspera ad astra!”
ANNA Casian – Musteață


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu