marți, 5 iunie 2012

Ferestre și Amintiri la Brîncuși



În perioada 14 – 27 iunie 2012, la Centrul Expozițional Constanțin Brîncuși va avea loc expoziția artistului plastic Aurel STANCIU: Ferestre. Amintiri. 
Aurel Stanciu s-a născut la 25 ianuarie 1945, în Prisecani – Iaşi.
Artistul, membru al Uniunii Artistilor Plastici – filiala Bacău, a studiat în cadrul Liceului de Arte Plastice din Cluj-Napoca. Ulterior a urmat cursurile Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, secţia de desen, dar şi ale Institutului de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din Bucuresti – Facultatea de Arte Plastice, secţia muzeologie.

Despre artist şi lucrările sale Carmen Istrate Murariu,  muzeograf la Muzeul de Artă din Bacău spune: “Ar trebui să deţinem toţi arta de a privi arta. Cu ochii fizici vedem lucrurile, iar cu ochii minţii şi sufletului vedem dedesubturile acestora. Cu cât fondul aperceptiv de cunoştinte al privitorului este mai substanţial, cu atât va înţelege mai mult, beneficiind spiritual şi emoţional într-un mod rafinat. Artistul ne oferă cu bucurie o călătorie în timp cu această expoziţie, o escapadă într-un spaţiu amplu şi comprimat totodată. Nu exista om care să nu fie legat de vreo amintire, de un anumit loc sau timp (…). Expozitia e o teorie a picturii în sensul cel mai clar al cuvântului. Cândva, poate vom trăi un justificat sentiment de mândrie, înţelegere şi respect pentru omul, profesorul şi nu în ultimul rând, artistul Aurel Stanciu, a cărui creaţie amplifică semnificaţia în sine a tablourilor, prin declanşarea stenică de reacţii afective şi spirituale”.
ANNA Casian – Musteață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu