sâmbătă, 5 mai 2012

"Poftiţi la Muzeu de hram, oameni buni!"

Pe data de 5 mai, curent, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a avut loc lansarea celor mai recente volume ale Buletinului Ştiinţific,  Revistei de Etnografie şi Istorie Naturală a MNEIN şi Anuarului Muzeului Etnografic al Moldovei, Iași.
La acest eveniment s-a celebrat conlucrarea de mai mulţi ani dintre cele două muzee, din Chişinău şi din Iaşi.
Au participat reprezentanţii ambelor instituţii muzeale, cercetători din alte instituţii academice şi universitare, autori ai lucrărilor inserate în reviste.
În cadrul aceleaşi manifestări, pentru a consemna începutul hramurilor în Moldova de ziua Sfântului Gheorghe, a  fost vernisată expoziţia "Poftiţi la noi de hram, oameni buni!" ca finalitate a Proiectului "Hramul în Republica Moldova. Economie şi ritual", realizat de Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, Consiliul American pentru Colaborare Internaţională şi Institutul de Antropologie Socială "Max Planck", din oraşul Halle, Germania.
Expoziţia demonstrează în imagini ospitalitatea moldovenilor, diferitele activităţi, desfăşurate de hram în localităţi şi accentele identitare ale acestei sărbători. 
ANNA Casian – Musteață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu