marți, 10 aprilie 2012

Fotografia unui copil avortat la 9 luni șochează lumea

 
Fotografia unui bebeluș avortat fără acordul mamei și care zăcea mort într-o găleată cu apă într-un spital din China a atras atenția internațional după ce a fost publicată joia trecută pe o rețea de socializare locală, Weibo.com.
 Din primele informații se pare că fetusul de nouă luni ar fi fost avortat fiindcă familia în care s-ar fi născut avea deja un copil, iar statul chinez nu permite familiilor să aibă mai mult de un copil. Imaginea șocantă ar fi fost surprinsă într-un spital din orașul Moshan, potrivit unor surse, sau în orașul Linyi, potrivit altor surse. Criticii spun că incidentul este doar unul dintre cazurile de acest fel, care sunt tipice pentru China.
Intervievată de LifeSiteNews.com, Reggie Littlejohn, reprezentant al organizației Women's Rights Without Frontiers, a confirmat că infanticidurile sau avortarea unei sarcini avansate sunt practici obișnuite în China, pentru respectarea politicii copilului unic.
 „Aceste proceduri violente pot avea loc chiar și în cazul în care fătul are deja nouă luni", a declarat Littlejohn. „Uneori femeile însele mor împreună cu copiii lor avortați atât de aproape de termenul nașterii," a mai adăugat reprezentantul organizației care militează împotriva „avortului forțat și a infanticidului".
 Deși China „a încercat să convingă lumea că și-a îmblânzit politica privind copilul unic (...), incidentul arată că aceasta este propagandă pură," a spus Littlejohn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu