vineri, 27 aprilie 2012

Emil Childescu decorat cu Ordinul Republicii

“Terra – casa noastră” – acesta a fost genericul expoziției personale de pictură și grafică a artistului plastic Emil Childescu, vernisată pe 26 aprilie la Centrul Expozițional “Constantin Brîncuși”.
Childescu vine cu un mesaj clar pentru toți iubitorii de frumos – avem un singur Pămînt, El trebuie ocrotit și iubit. Anume aceste stări, cît și frumusețea Terrei este zugrăvită în multitudinea de tablouri expuse în cadrul expoziției.

Artistul a dus la expoziţie peste 200 de creaţii. El spune că cele mai reuşite picturi sunt cele cu familia sa. I-a pictat pe toţi nepoţii. Vizitatorii au rămas impresionaţi de lucrări, mai ales că unii şi-au văzut portretele.
În lucrările sale și-a găsit loc dimineața, lunile anului, rîurile, iubirea, mănăstirile, mările, zilele săptămînii, florile, copacii, soarele și luna.
Nu întîmplător Emil Childescu își expune lucrările personale anume în această perioadă. La 7 mai pictorul va împlini 75 de ani.
La eveniment au fost prezenți prietenii Maestrului, familia, colegii și toți cei care îl cunosc. Printre aceștia: ginerele pictorului - Vlad Plahotniuc, împreună cu soția Oxana Childescu, Președintele PDM, Speakerul Marian Lupu, deputatul Andrian Candu, dar și ministrul Culturii, Boris Focșa.
Pe parcursul vizionării expoziției, vizitatorii au putut audia un frumos recital de muzică clasică susținut de o orchestră din Chișinău. O atmosferă caldă, liniștită, calmă, datorită căreia fiecare vizitator și-a putut găsi locul în sala devenită neîncăpătoare.
În cadrul expoziției, Preşedintele Nicolae Timofti a oferit primul său Ordin al Republicii renumitului artist plastic Emil Childescu. Maestrul a primit ordinul de la unul dintre consilierii prezidenţiali.
Arta lui Emil Childescu este apreciată pe plan internaţional. În aproape jumătate de secol de activitate, maestrul a organizat zeci de expoziţii în Europa şi Asia.
Expoziția „Terra – Casa Noastră” se desfășoară în perioada 26 aprilie – 13 mai, 2012,  la Centrul Expozițional „Constantin Brîncuși”. În cadrul expoziţiei, Emil Childescu își expune lucrările personale.
ANNA Casian – Musteață




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu