luni, 19 martie 2012

Pianistul francez Laurent Couson într-un concert de binefacere la Chișinău

Pianistul francez Laurent Couson va susține, pe 19 martie curent, un concert de binefacere la Sala cu Orgă din Chișinău, la orele 19:00. 
Fondurile adunate de pe urma vînzării biletelor, vor fi donate orfelinatelor din Hâncești și Orhei, pentru a îmbunătăți viața copiilor care locuiesc acolo.
Biletele vor putea fi cumpărate în ghișeile de la Sala cu Orgă din Chișinău, la prețul de 100 lei.
În incinta cinematografului ”Gaudeamus”, pe 17 martie a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Filmului Francofon. Dirijorul și pianistul Laurent Couson a fost prezent la eveniment, întrucît la deschidere a fost rulat filmul ”Ces amour- là” în care el a jucat.
Înainte de a se face remarcat ca și comedian, grație primului său rol din “Iubiri din trecut “, Laurent Couson exersa deja diferite activități profesionale ca aranjor, compozitor, autor, pianist și dirijor.
Lucrează cu artiști clasici, ca Jean-Claude Cacadesus, Laurent Petitgirard sau cu Michel Piquemal. De asemena, Laurent Couson  dirijează Orchestra Națională din Franța, Orchestra Operei din Paris, Orchestra Lamoureux, Orchestra Națională din Praga, Orchestra Simfonică din Londra și Orchestra din Budapesta. În calitate de aranjor și pianist, colaborează cu numeroși muzicieni de jazz și diferite genuri muzicale franceze.
Laurent Couson semnează muzica în diferite filme de lung metraj pentru cinema. Îmbină în mod armonios talentul de autor dramatic cu cel de compozitor în diferite spectacole muzicale, ca “Anges et Démons “, “Roméos et Juliettes” sau  “Monsieur Luxure”, toate fiind aclamate de către critici.
ANNA Casian – Musteață




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu