vineri, 27 ianuarie 2012

Elev pedepsit pentru un eseu anti-gay

  Un băiat de 15 ani din Wisconsin care a scris un editorial pentru ziarul şcolii cu argumente contra adopţiilor în familiile homosexuale a fost cenzurat, ameninţat cu suspendarea şi numit „ignorant" de un administrator al școlii Shawano (SUA), a declarat avocatul elevului. Eseul lui Brandon Wegner, care provine dintr-o familei creştină, aducea argumente în favoarea familiilor de tipul mamă-tată şi argumenta, cu versete din Biblie, că homosexualitatea este un păcat.
Un cuplu homosexual al cărui copil mergea la aceeaşi şcoală cu Brandon a făcut o plângere, astfel că şcoala a început o anchetă. Mai întâi, oficialii şcoalii şi-au cerut public scuze, după care au urmat ore de întâlniri şi şedinte cu Brandon şi administratorii fără ştirea părinţilor săi, care au dus la absenţe şi pierderea unui examen.
Administratorul Todd Carlson i-a spus lui Brandon că editorialul „încălca politica anti-terorizare a şcolii" şi l-a întrebat dacă regretă ceea ce a scris. Atunci când elevul a susţinut că nu regretă nimic şi că îşi susţine în continuare principiile, Carlson i-a răspuns că este cel mai „ignorant elev" dacă poziţia sa este contra adopţiilor homosexuale şi că editorialul „l-a jignit personal și i-a jignit şi pe alţi oameni".
Matthew Staver, preşedintele Consiliului pentru Libertate, a trimis o scrisoare şcolii, cerând ca situaţia să fie remediată şi imaginea elevului reabilitată. „Abuzurile de la liceul din Shawano au fost făcute de administratorul Todd Carlson, nu de Brandon Wegner. Oficialii şcolii au arătat o intoleranţă fără precedent faţă de o părere împărtăşită de mulţi. Administratorul ar trebui să îţi ceară iertare şi să înceteze aceste atacuri". Scuzele vor fi însă insuficiente, întrucât părinţii au luat măsuri legale împotriva administratorului școlii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu