marți, 3 ianuarie 2012

Copiii creştini arestaţi în Iran


Autorităţile iraniene au arestat un grup de creştini, majoritatea lor copii care participau la o şcoală de duminică în Ajunul Crăciunului.Decembrie, 2011,
Agenţia "Christian Solidarity Worldwide" ("Solidaritatea Creştină de Pretutindeni") a publicat un raport în care se arată că autorităţile au arestat toate persoanele dintr-o Biserică din Ahwaz.
Adulţii şi copiii arestaţi au fost urcaţi în două autobuze şi au fost duşi într-o clădire a poliţiei, unde au fost interogaţi, ameninţaţi şi apoi au fost eliberaţi. Preotul Bisericii, Farhad, soţia sa şi unii dintre conducătorii Bisericii au rămas în arest.
Conform Agenţiei CSW, Biserica din Ahwaz nu este o biserică nou înfiinţată, ci una cu o tradiţie şi istorie îndelungată în Iran, având hramul Sfântul Ioan Botezătorul.
Clericul Farhad are o lungă istorie de persecuţie din partea autorităţilor islamice iraniene, fiind de mai multe ori arestat pentru convertirile musulmanilor la creştinism. La fiecare Sărbătoare de Crăciun, autorităţile dau năvală şi arestează pe creştinii din această Biserică, în ultimii trei ani.
Ultimele ştiri aruncă o umbră asupra guvernului islamist iranian, care încercase să îmbunătăţească relaţiile cu liderii lumii, trimiţând prin Purtătorul de Cuvânt al Parlamentului Iranian, Larijani, o scrisoare Papei Benedict în care dorea tuturor creştinilor fericire de Crăciun şi în noul An.
Preşedintele CSW, Mervyn Thomas a spus: "Mesajul de Crăciun al Domnului Larijani poate a fost bine intenţionat, dar este subminat de aceste arestări, care violează Convenţia pentru Drepturile Copilului, Convenţia Internaţională a Drepturilor Politice şi Civile şi Constituţia Iraniană".
Autorităţile iraniene au declarat că creştinii sunt arestaţi pentru că au ameninţat securitatea publică, dar este absurd să creadă cineva că aceşti copii care se rugau la o şcoală de duminică pot ameninţa securitatea publică.
Traducerea şi adaptarea: Pr. Ioan Valentin Istrati
Sursa: http://www.christiantoday.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu