luni, 5 decembrie 2011

Apocalipsa ne bate la uşă?

Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA a realizat recent un sondaj în cadrul unui Barometru de Opinie Publică, care a demonstrat că lucrurile care îi alarmează cel mai mult pe moldoveni sunt preţurile exorbitante la produse şi servicii, şomajul, corupţia, lipsa locurilor de muncă, pensiile şi salariile mici. De asemenea, 63 la sută spun că nu se simt în siguranţă, se tem să iasă noaptea în stradă sau să meargă într-un loc public. În acelaşi timp, studiul arată că moldovenii sunt intoleranţi - 99% n-ar accepta în familie un narcoman, 98% - un homosexual, 91% - o persoană cu HIV, 85% - un rom şi 79% - un musulman. Datele cercetării mai arată că respondenţii se plîng că veniturile familiei nu le ajung decît pentru strictul necesar. Ceva mai mulţi afirmă că îşi pot permite doar minimul.
Un aspect interesant al sondajului ar fi acela, că, pe lîngă multitudinea de probleme şi griji care îi împovărează, fiecare al treilea cetăţean este îngrozit şi de apropierea sfîrşitului lumii... Şi nu este de mirare, or dovezile unui declin al omenirii este evident. Speculaţiile care se fac referitor la Apocalipsă îi sperie pe oameni, o fetiţă de 14 ani din Rusia chiar s-a sinucis, terifiată fiind de predicţia sfîrşitului lumii în urma unui cutremur masiv ce va lovi întreaga planetă şi va rupe continentele, afirmaţie susţinută şi intens vehiculată de către pastorul american Harold Camping (fapt enunţat în jurnalul personal al fetei). Camping anunţase că pe 21 mai, curent, urma să vină Apocalipsa.
După ce au fost vehiculate o serie de date probabile, potrivit altui pretins profet, Alex Retrov, sfîrşitul ar fi trebuit să vină în această toamnă. Retrov susţinea că pe 25 septembrie 2011, Pământul va fi lovit de cometa Elenin, care va distruge orice urmă de viaţă de pe Terra. Alţii nu s-au temut să afirme că la 11.11.11, la ora 11 cu siguranţă se va întîmpla un eveniment ce va schimba cursul existenţei întregii civilizaţii. Dar cea mai des întîlnită ipoteză vizavi de iminenţa acestui eveniment înfricoşător este anul 2012, cînd, conform unui vechi calendar maya, se încheie un ciclu de 5125 de ani şi va veni sfîrşitul lumii. Şi oamenii tind să se încreadă în afirmaţiile acestor oameni, care nu au dovezi susţinute şi care au semănat panică în întreaga lume.
Sursa cea mai demnă încredere, care vorbeşte despre Apocalipsă sau Armaghedon, iar în concepţia celor mai mulţi oameni despre sfîrşitul lumii sau, mai exact, a sistemului de lucruri în vigoare, este Biblia. Indiferent de previziunile făcute de-a lungul timpului de oamenii de ştiinţă, de pretinşi profeţi şi prezicători, Biblia ne asigură că planeta noastră nu numai că va supravieţui anului 2012, ci chiar va dăinui pentru totdeauna. "O generaţie trece, o generaţie vine, iar pămîntul rămîne pentru totdeauna" se spune în Ecleziastul 1:4. De fapt, voinţa lui D-zeu nu este aceea de a distruge minunata noastră planetă albastră, unică în univers, ci să-i distrugă "pe cei ce distrug pămîntul" (Revelaţia 11:18), pămînt pe care doar cei drepţi îl vor moşteni şi îl vor locui pentru totdeauna (Psalmul 37:29). Dar cînd vor avea loc aceste evenimente profetice? Niciun om nu ştie. Chiar Isus a spus că "ziua sau ora aceea nimeni nu le ştie, nici îngerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatăl" (Marcu 13:32). Chiar dacă nu ştim cu exactitate ziua şi ora, merită să acordăm atenţie semnului sfîrşitului prezis de Isus la Matei 24:3-7, cert fiind faptul că omenirea trăieşte în zilele din urmă profeţite de Biblie. În schimb ar trebui să profităm din plin de acest timp care a mai rămas pentru a ne apropia de cel care ne-a creat într-un mod atît de minunat.
Ce-ar fi dacă oamenii ar apela la Biblie, această carte plină de înţelepciune, şi nu la oameni după răspunsuri la temerile lor, şi ar lega o prietenie durabilă mai degrabă cu creatorul lor decît cu persoane virtuale, cum adesea se întîmplă? Atunci nu ar mai avea frică de sfîrşitul lumii, nu s-ar mai sinucide paralizaţi fiind de frica unei morţi violente, ci s-ar bucura că în curînd toate suferinţele lor vor lua sfîrşit...

curierul.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu