duminică, 27 noiembrie 2011

Calendarele ortodoxe autentice se gasesc numai în biserici, manastiri si magazinele bisericesti

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMÂNE, ne informeaza:

Patriarhia Româna a constatat faptul ca la numeroase chioscuri de difuzare a presei si în unele piete agro-alimentare din Bucuresti se vând calendare ortodoxe false care contin numeroase greseli liturgice si tipiconale, omisiuni sau înscrieri eronate ale unor sfinti români canonizati recent si ale unor sarbatori religioase etc.

Aceasta situatie prejudiciaza imaginea si resursele financiare ale Bisericii, precum si bugetul de Stat prin evaziunea fiscala practicata, de regula, de cei care le tiparesc si le vând prin încalcarea legislatiei în vigoare. În acelasi timp, sunt înselati cumparatorii, care sunt indusi în eroare atât în ceea ce priveste provenienta bisericeasca a calendarelor, cât si a continutului acestora.

În consecinta, Patriarhia Româna solicita institutiilor de control abilitate ale Statului, Garda Financiara, Inspectoratul General al Politiei, Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala si Protectia Consumatorului, sa cerceteze aceste cazuri si sa sanctioneze persoanele fizice si juridice care produc si comercializeaza calendare pretins ortodoxe la chioscurile de ziare si în pietele publice.

În conformitate cu Legea nr. 103/1992, Biserica Ortodoxa Româna are dreptul exclusiv de tiparire a calendarelor ortodoxe si de comercializare a acestora numai în biserici, manastiri si propriile magazine bisericesti si nu a dat acordul în scris niciunei persoane fizice sau juridice pentru producerea si comercializarea acestora.

Ca urmare, Patriarhia Româna recomanda credinciosilor ortodocsi sa cumpere calendarele ortodoxe numai din biserici, manastiri si magazinele bisericesti pentru a avea siguranta ca textul acestora este cel aprobat anual de catre Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

sursa:basilica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu