luni, 3 octombrie 2011

Va hirotoni Patriarhul Kiril la Chişinău un episcop vicar? Posibilul candidat – egumenul mănăstirii Curchi

În perioada vizitei sale, Patriarhul rus ar putea hirotoni pe arhimandritul și egumenul mănăstirii Curchi Siluan (Șalaru) ca episcop vicar al Mitropoliei Moldovei, comunică surse de la Chișinău. În prezent, părintele Siluan este protopop de r. Orhei.
În limbajul mirenilor, “episcopul vicar” al Mitropoliei este un locțiitor al mitropolitului ceea ce presupune că în viitor arhimandritul Siluan ar putea juca un prim rol în administrarea mitropoliei.

Potrivit unor surse, în ajunul vizitei Patriarhului rus au început negocieri aprinse în sânul Mitropoliei în jurul acestei posibile numiri.
Siluan Şalaru s-a născut la 18 aprilie 1977 în satul Văratec, raionul Rîşcani. A făcut doar nouă clase după care a devenit frate la mănăstirea Saharna. Acolo a primit monahismul şi preoţia. A învăţat prin corespondenţă la Seminarul Noul Neamţ. În martie 1999 a fost ales stareţ la mănăstirea Curchi. Din 2001 este arhimandrit. Din 2002, şeful departamentului Mănăstiri şi viaţă monahală. In decembrie anul trecut, ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, l-a numit, prin decret, pe în funcţia de protopop de Orhei.
Sursa: Antimedia
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu