joi, 6 octombrie 2011

Moldova va avea o cruce în Dealul Crucii din Lituania

Colina crucii din Lituania













Un grup de moldoveni ce locuiesc în Lituania au hotărât să creeze o cruce ce urmează să fie amplasată pe Colina Crucilor din Lituania, în semn de mărturisire a credinţei lor.
Crucea a fost realizată de un meșter popular din satul Cosăuți, raionul Soroca. Meșterul spune că a lucrat cu plăcere la această cruce, mai ales că ea reprezintă și o legătură între cele două țări.

Crucea a fost executată la comanda societății moldovenilor „Dacia" din Lituania. Ideea de a instala o cruce în Lituania aparține Mariei Andrievschi, președintele asociației „Dacia". Ea spune că după ce a vizitat Colina Crucilor din Lituania și-a dorit nespus de mult să vadă acolo și o cruce din Republica Moldova, așa că i-a propus acest lucru fiicei sale, transmite sortv.md.
„Colina de cruci"( Kryziu Kalnas) este un deal ce cuprinde o mare varietate de cruci, diferite după mărime, sculptate din lemn sau din plăci de înmatriculare de maşini. Aici sunt peste 500 de mii de cruci din întreaga lume. Tradiția spune că fiecare persoană care vine pe acest deal și aduce o cruce are parte de noroc în viață.
În acest an Republica Moldova și Lituania au aniversat 20 de ani de independență.

stirilocale.md

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu