luni, 12 septembrie 2011

Extratereştrii în Ortodoxie






untitledProblema existenţei extratereştrilor în Ortodoxie e foarte puţin abordată şi foarte rar am auzit discutându-se pe tema asta. Biserica Ortodoxă nu are încă o poziţie oficială faţă de existenţa altor fiinţe în univers, dar sunt preoţi sau călugări care au vorbit despre asta.
Înainte de a vă spune de ce cred eu că nu există extratereştrii, vreau să vă arăt ce spune Domnul Hristos ucenicilor Lui:

Domnul îi consideră pe apostolii săi prieteni şi nu slugi, deşi era Dumnezeu şi ei sunt creaţi chiar de El. Domnul Hristos nu-i tratează ca pe simple creaturi, ca pe nişte făpturi neînsemnate, deşi e o mare diferenţă între Dumnezeu şi ei, ci îi consideră prieteni. Deci şeful nu-i tratează pe angajaţi ce pe nişte simpli funcţionari care trebuie să execute nişte ordine (porunci) ci îi tratează ca fiind colegii lui cei mai buni, la acelaşi nivel cu el.
Dumnezeu care a creat tot universul şi s-a făcut om şi a venit printre noi ne spune clar că El ne-a spus toate, că nu ne ascunde nimic. Tot ce a auzit de la Tatăl, El Dumnezeu Fiul ni le-a spus toate. Dar ce credeţi ? este ceva care Tatăl să ştie şi Fiul nu ?
E clar că nu. Deci tot ce ştie Tatăl ştie şi Fiul, şi tot ce ştie Fiul ne-a spus şi nouă. Dacă Dumnezeu a creat tot universul, şi a creat şi pe extratereştrii de ce nu ne-a spus şi nouă ?
Unii spun că existenţa extratereştrilor nu ne afectează nouă credinţa şi mântuirea. Un coleg de al meu de facultate a spus chiar la o oră de seminar profesorului, când se discuta de extratereştri, că pentru el lucrurile s-ar schimba puternic dacă ar şti că există extratereştri, şi ar vedea altfel pe Dumnezeu şi modul în care se raportează la noi. Vă zic sincer că şi eu, dacă aş afla că există extratereştrii, aş vedea lucrurile cu totul altfel.
La cât de multe lucruri a făcut Dumnezeu pentru noi: S-a făcut om ca noi, a suferit, ne-a vindecat, ne-a arătat atâtea minuni, în fiecare zi ne iartă şi ne păzeşte, are răbdare cu noi pâna la ultima suflare şi nu există păcat pe care El să nu-l ierte cum oare să nu ne zică El nouă ceva aşa de important. El ne-a descoperit prin ştiinţă atât de multe lucruri extraordinare şi incredibile, cum nu ne-ar fi descoperit noua existenţa altor persoane făcute de El.
Oamenii au ajuns pe lună, se plimbă prin univers, trimit sateliţi în tot cosmosul ca să filmeze şi să fotografieze tot ce există în el şi tot nu au descoperit nimic. După atâţia ani de cercetări singura concluzie este următoare:
Un alt argument puternic ar fi acela că Dumnezeu, creatorul universului, S-a făcut om şi a trăit pe Terra cu noi, şi rămâne om în veac. Când Constantin cel Mare, împăratul întregului Imperiu Roman mută capitala de la Roma la Constantinopol atunci toată conducerea imperiului, tot senatul, toate bogăţiile se mută la Constantinopol. Aici se construiesc noi palate, mai frumoase decât cele de la Roma, aici se construia o nouă reşedinţă a împăratului şi totul trebuia să fie strălucitor. Acolo unde e împăratul acolo e centrul imperiului, acolo e toată bogăţia, acolo se iau toate deciziile, acolo se întâmplă tot.
Dacă Dumnezeu S-a făcut om chiar pe Terra înseamnă că aici e centrul activităţii întregului univers, înseamnă că aici se-ntâmplă totul. Dacă Dumnezeu a trăit pe planeta noastră, fiind în acelaşi timp şi-n cer înseamnă că aici este "centrul cosmosului". Poate nu e centrul fizic al universului (deşi poate fi) dar aici stă Împăratul, aici stau fraţii lui, adică noi oamenii făcuţi după asemănarea Lui. Şi dacă aici se-ntâmplă totul înseamnă că nu mai e nimeni prin univers.
Dacă ar exista extratereştri înseamnă că Dumnezeu S-a întrupat şi pentru ei şi astfel ajungem să deviem foarte mult şi să vorbim prostii.
Când am fost la medic, cu soţia însărcinată, la o ecografie 3d-4d, medicul ne-a spus că imaginile cu extratereştii din filmele de la Hollywood sunt inspirate din forma fătului în burta mamei. Copilul în burta mamei are la început capul foarte mare, neuniform cu trupul şi apoi pe parcurs îi creşte de la zi la zi.
Un alt argument ar fi că Dumnezeu la început a creat doar o singură persoană, adică o singură făptură raţională, o singură făptură care e asemenea Lui (care simte, gândeşte, vorbeşte, iubeşte), pe om. Sunt multe argumente care arată incompatibilă existenţa extratereştrilor cu crearea lumii, cu mântuirea omului, cu întruparea lui Dumnezeu care S-a făcut om, şi tot aşa.
Voi ce credeţi ? A creat Dumnezeu şi extratereştrii ?
(Claudiu Balan)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu