joi, 22 septembrie 2011

Dumitru Pulbere, Preşedintele Curţii Constituţionale din Republica Moldova citeşte Biblia!

 
Luni, 12.09.2011, tineretul Uniunii Juriștilor din Moldova, în frunte cu preşedintele acestuia, Vladimir Palamarciuc, student anul IV la Universitatea de Stat din Moldova, a fost să înmâne Președintelui Curții Costituționale, dl Dumitru Pulbere, Revista Națională de Drept, în ediție specială, unde au fost publicate rapoartele tinerilor de la UJM prezentate în cadrul Conferinței interuniversitare din 12, 13 mai 2011, la care ne-a onorat și dumnealui cu prezența și cu sfaturi utile pentru tinerii juriști.


După ce am avut parte de o descriere detaliată a rolului Curții Constituționale și a mecanismului de funcționare, care a avut loc chiar în sala unde se desfășoară ședințele de judecată, a urmat o discuție mai familială la un ceai cu domnul Președinte. Acolo am putut să-i adresăm întrebările care ne interesează și care ne privesc, așa ca eventualele presiuni din partea politicului pentru influenţarea procesului jurisdicţional, poziţia Curţii faţă de mecanismul angajării răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului, instituirea accesului direct al persoanei la justiţia constituţională, limitele implicării Curţii Constituţionale pentru depăşirea crizei politice alimentate de nealegerea Preşedintelui Republicii Moldova ş.a.
Conducătorul delegaţiei viitorilor jurişti i-a înmânat preşedintelui Curţii Constituţionale ediţia specială a Revistei Naţionale de Drept cu materialele Conferinţei ştiinţifice interuniversitare „Perspectivele dezvoltării tînărului jurist”, dedicată aniversării a 65-a de la fondarea Universităţii de Stat din Moldova, care conţine şi un amplu mesaj al dlui Dumitru Pulbere, invitîndu-l pe acesta să participe la o discuţie ştiinţifică în cadrul Departamentului Tineret al Uniunii Juriştilor din Moldova.
La rîndul său, dl Dumitru Pulbere a remis Biroului permanent studenţesc al Uniunii Juriştilor medalionul comemorativ consacrat aniversării a 15-a a autorităţii jurisdicţiei constituţionale, semnînd pentru fiecare membru al delegaţiei autografe pe culegerea de acte ale Curţii Constituţionale adoptate în anul 2010.
A urmat vizita în cabinetul personal al domnului Președinte, unde am fost impresionată să văd pe un raft Biblia, așa cum vedeți mai jos în poză. Nu am ezitat să întreb pe domnul Pulbere care este rolul Acelei Cărți de pe raft și am fost bucuroasă să aud că dlui o citește, dar în mod special atunci când îi este mai greu.
Mi-aș dori ca toate persoanele ce dețin funcții importante și decisive în țara aceasta să se conducă de Sfânta Scriptură în activitatea ce o înfăptuiesc, ca să nu-și piardă din valoare uitată pe raft niciodată!
Sper ca întrebarea mea totdeauna să-i amintească Judecătorului Președinte a Curții Constituționale că Biblia are un rol mare și că trebuie citită!
Articol de Irina Batin
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu