marți, 23 august 2011

Protest Pro Ortodoxia. Basarabie Ortodoxă, NU Basarabie Saudită!

Înregistrarea islamului în Republica Moldova continuă să producă nemulțumiri. Ieri dimineață (22.08.2011), un grup de tineri creştini ortodocşi, membri ai Asociaţiei Creştine Ortodoxe “Pro Ortodoxia” au pichetat casa fostului ministru al Justiţiei, Alexandru Tănase. Aceștia au protestat faţă de legalizarea Islamului în Republica Moldova, informează publika.md.
Tinerii creştini spun că astfel vor să sensibilizeze opinia publică, dar şi pe vecinii ex-ministrului Justiţiei, cu privire la “pericolul pe care-l provoacă legalizarea Islamului în Moldova”. “Alexandru Tănase este nănaşul de botez al Islamului în Moldova”, a declarat preşedintele “Pro Ortodoxia” diaconul Ghenadie Vuluţa.
Islamul, ca religie, a obţinut recent, statut oficial în ţara noastră şi asta după ani buni de judecată, înclusiv la CEDO. Pe 14 martie anul curent, Ministerul Justiţiei Alexandru Tănase, a înregistrat Liga Islamică. Aceasta fiind prima organizaţie musulmană din Moldova.
Înregistrarea din 14 martie le oferă musulmanilor dreptul să practice liber cultul islamic, să se adune pentru rugăciuni colective şi să construiască moschei.

Un comentariu:

  1. Sunt de acord cu ideea protestului, adica neadmiterea islamizarii tarii dar am dubii in privinta modului si a rezultatelor protestului. Domnul diacon si-a facut cunoscuta pozitia si s-a facut remarcat. Mai mult decat aceasta nu a realizat nimic. Din contra, din lipsa unei culturi si a unei etichete acesta a facut de rusine, din nou, institutia eccesiala. Ar fi fost nevoie de mai mult tact si judecata din partea lui. In loc sa promoveze o imagine pozitiva din partea asociatiei pe care o conduce, el i-a insusit membrilor eticheta de "fundamentalisti" si "fanatici" cu care eu personal nu sunt deacord dar sa incerce sa explice publicului larg aceasta. Diaconul Valuta avand o idee, in realitate, nobila si-a supraapreciat capacitatile facand un salt direct in prapastie facandu-si iluza ca o s-o treaca. Lupta cu morile politice de vant din RM nu aduce vreun rezultat pozitiv falfaind doar din banere ci si prin lucru sistematic: saptamana de saptamana si zi de zi nu doar in prag de campanii electorale.

    RăspundețiȘtergere