marți, 30 august 2011

Patriarhia Rusă intenţionează să înfiinţeze o “episcopie găgăuză”?

Biserica Ortodoxă va crea noi eparhii pe teritoriul Federației Ruse și în afara ei, a declarat în cadrul unui interviu Patriarhul Kiril. Potrivit lui, noile structuri vor fi create“nu pentru a slăbi autoritatea episcopului titular, nici pentru a limita posibităţile lui materiale, ci pentru ca noi să revenim la acea organizare bisericească care exista în Biserica primară”.

Una din aceste noi eparhii ar putea fi creată în regiunea teritorială administrativă Găgăuzia Yeri. În cadrul unei vizite la Comrat în luna februarie al acestui an, diaconul Kuraev nu a exclus posibilitatea înființării unei eparhii în această regiune.
“Se prea poate că a venit timpul să ne gândim la modul cel mai serios la crearea unei Eparhii Găgăuze. Va include doar teritoriul Găgăuziei? Poate că având centrul în Comrat, aceasta va depăși frontierele Găgăuziei?”, a declarase Kuraev în cadrul unei întâlniri cu mass-media locală.
Reamintim că în luna octombrie al acestui an, în cadrul vizitei sale în Republica Moldova, Patriarhul Kiril va efectua o vizită în Comrat la invitația bașcanului Mihail Formuzal. Patriarhul ar urma să fie prezent la sfințirea fundamentului unei biserici care, potrivit autorităților de la Comrat, ar urma să devină sediul eparhiei Găgăuze.
Octavian Racu
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu