duminică, 28 august 2011

40 de zile de la trecerea la Domnul a Părintelui nostru Arsenie Papacioc




Slujbă de pomenire pentru Părintele Arsenie Papacioc la Mănăstirea Sfânta Maria-Techirghiol
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a aflat astăzi, 27 august 2011, la Mănăstirea Sfânta Maria-Techirghiol şi a oficiat, alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului şi un sobor de preoţi şi diaconi, pe o scenă special amenajată, Sfânta Liturghie şi apoi slujba Parastasului de 40 de zile de la trecerea la Domnul pentru Părintele Arsenie Papacioc.

La finalul slujbei Parastasului, după cum ne informează Radio TRINITAS, Patriarhul României a evocat personalitatea Duhovnicului de la Malul Mării: „Părintele Arsenie concentra înţelepciunea sfinţilor şi a experienţei personale şi dădea sfaturi pe înţelesul oamenilor indiferent dacă erau teologi sau nu, dacă au studiat mai mult sau mai puţin dogmele credinţei sau nu. Deci, era un om înţelept, ştia mult, era foarte profund duhovniceşte, dar se exprima în mod simplu. El nu vorbea ca să fie lăudat, ci vorbea ca să ajute, nu ca să impresioneze, ci ca să schimbe vieţile oamenilor în bine. El vorbea nu ca să fie ridicat el în slăvi, ci ca să ridice pe cei căzuţi. Aceasta este smerenia adevăratului duhovnic”.

În continuare, Preafericirea Sa şi Arhiepiscopul Tomisului au mers la mormântul Părintelui Arsenie Papacioc, din curtea Mănăstirii Sfânta Maria-Techirghiol, unde au săvârşit un Trisaghion şi apoi s-a citit rugăciunea de sfinţire şi binecuvântare a Crucii de la mormântul Părintelui Arsenie.

La slujba de pomenire de astăzi au participat numeroşi credincioşi.





Sursa: www.basilica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu