vineri, 22 aprilie 2011

Elevii noştri – premiaţi la concursurile “Tinere talente” şi “Trompeta de Aur”

Faptul că avem tineri talentaţi în raionul nostru nu este o noutate, iar locurile premiante obţinute în cadrul diferitelor concursuri vin să confirme acest adevăr! La 9 aprilie, în incinta Colegiului de muzică “Ştefan Neaga” din capitală, sub egida Ministerului Culturii s-a desfăşurat Concursul naţional “Tinere talente” al elevilor din instituţiile de învăţămînt artistic extraşcolar din republică. Copiii au concurat la 3 compartimente: muzică – instrumente cu corzi, artă plastică şi artă teatrală. Din raionul nostru au participat Şcolile de Arte din or. Hînceşti (la artă plastică), Sărata Galbenă (la muzică şi artă plastică), Cărpineni (la artă teatrală).

Spre marea bucurie a elevilor şi profesorilor, concurenţii noştri au fost apreciaţi de către juriu cu note foarte bune. Astfel, trupa de teatru de la Şcoala de Arte Cărpineni s-a învrednicit de premiul III la compartimentul artă teatrală (prof. Simion Filimon) şi la fel Marina Olari de la Şcoala de Arte Hînceşti (prof. Maria Croitoru) la compartimentul artă palstică. Cel mai bun rezultat a fost obţinut, însă, de eleva Raisa Petcov de la Şcoala de Arte “Grigore Solomon” din Sărata Galbenă (prof. Ana Scripnic), care a concurat la compartimentul interpretare individuală instrumente cu corzi, alături de interpreţi din Chişinău, Cahul, Bălţi etc. şi a obţinut premiul II.
“Este demn de menţionat, că şcolile de arte din Sărata Galbenă şi Cărpineni au fost unicele participante din localităţile rurale – a declarat Ion Tulbu, specialist principal în problemele învăţămîntului artistic din cadrul secţiei Cultură Hînceşti. Ne bucură rezultatele frumoase obţinute în cadrul acestui concurs şi putem afirma cu satisfacţie că investiţiile făcute în aceste şcoli şi în munca cu aceşti copii sunt răsplătite cu locuri premiante!” Şi pentru a “încorona” cele spuse anterior, la cea de-a VI-a ediţie a concursului internaţional al tinerilor interpreţi la instrumente aerofone “Trompeta de Aur”, desfăşurat în or. Cantemir, la 14 aprilie, în memoria regretatului trompetist Valeriu Hanganu, locul I i-a revenit clarinetistului Andrei Vlas, discipolul profesorului Vasile Ţabur de la Şcoala de Arte “Grigore Solomon” din Sărata Galbenă, cunoscută în raion şi în ţară ca instituţie cu tradiţie, care a dat valoroşi virtuozi ai muzicii populare pe parcursul celor 35 de ani de activitate pe care îi împlineşte în acest an.

Elena ZAIŢEV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu