vineri, 1 octombrie 2010

Singuratatea-maladia mileniului


    Aflindu-ne in mijlocul problemelor cotidiene, deseori ne pomenim ca suntem singuri. Incapacitatea de a lega noi prietenii, de a intra in contact cu oamenii, devine o maladie – maladia mileniului
   Multi dintre noi nu sunt capabili sa daruiasca dragoste celor din jur, sa iubeasca aproapele, sa creada in Dumnezeu si sa savirseasca fapte bune. Acest lucru devine o notiune inexistenta, caci totul se cumpara si se vinde, traindu-se dupa principiul “serviciu contra serviciu”.
   Desi in tara avem multe locasuri sfinte , totusi, ele gazduiesc foarte putini tineri. Prea putini constientizeaza ca rezolvarea problemelor, a singuratatii, o gasim anume in biserici. Maturii si batrinii ramin profound impresionati cind vad un tinar ingenunchind in fata icoanei, aprinzind o luminare, ascultind cu atentie sfintele slujbe. Ei spun ca anume acesti tineri sunt cei dintii redesteptati din somnul cel lung administrat de ideologia ateista. Este imbucurator faptul ca unii dintre cei afectati de singuratate cauta solutii si gasesc sprijin in Biserica, dar si mai placut este cind tinerii singuri inteleg ca sensul si rostul vietii este in Dumnezeu si nicaieri altundeva. Dumnezeu, cu puterea Sa nemarginita se salasluieste in fiecare om ajutindu-l, aparindu-l, pazindu-l. Atita timp cit noi nu vom intelege acest adevar, lucrurile nu vor lua o intorsatura benefica. Atunci cind suntem singuri, alinare, ajutor si sprijin trebuie sa gasim in Biserica si sa nu apelam la serviciile sectarilor, cum o fac multi dintre adolescenti.
   Este de neuitat prima intilnire cu Dumnezeu la Sfinta Liturghie, prima rugaciune rostita cu certitudinea ca Tatal Ceresc o va auzi, prima marturisire si impartasire cu Sfintele Taine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu