vineri, 1 octombrie 2010

Sa umblam frumos ca ziua!!!



   Astazi, intr-un mod deosebit, tinerii cauta libertate, cauta sa fie fericiti, dar aceasta tendinta duce la o decadere moral- spirituala. Da, in legile acestui timpse vorbeste de libertate, dar prin aceasta libertate se incalca una din poruncile divine lasate omului: ”Sa nu fii desfrinat!”.
   Unii tineri sunt greu de convins ca desfrinarea este un pacat greu, un pacat strigator la cer, din cauza caruia avem de suferit. Din nefericire, ei nu considera acesta un pacat, ci doar cred ca asa “se bucura de viata”, traind clipa.
   In orice loc suntem sub tentatia desfriului. In orase, dam cu ochii de diferitele panouri, acelasi lucru il putem observa la TV si in presa scrisa, chiar nici scoala nu poate stopa aceasta degradare. Din ce cauza? Din lipsa credintei si a fricii de Dumnezeu! Cei care intelegem aceste pacate suntem datori sa-I ajutam si sa-I indrumam la timp pe cei ce cad. In acest mod vom putea stopa aceasta lucrare diavoleasca, caci spune Sfintul Apostol Pavel, care se adreseaza in mod deosebit tinerilor: “Sa umblam frumos, ca ziua, nu in ospete si in betii, nu in desfrinari si in fapte de rusine, nu in cearta si in pizma…”(Romani, 13,13).
Un profesor, adresindui-se tineretului, scrie: “Desfriul, tinere, este un mare pacat, mai mult decit o greseala, o  lipsa de vointa in stapinirea propriilor porniri, este si o lipsa a simtamintului de demnitate omeneasca!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu