marți, 3 aprilie 2012

Vis împlinit pentru Cristian Papanaga


Tânărul interpret din Republica Moldova – Cristian Papanaga, a obţinut Marele Premiu şi titlul de laureat al ediţiei a V-a a Festivalul „Vise printre stele” („Dream about stars”), care s-a desfăşurat la Cernăuţi, Ucraina.
 Interpretul din Moldova a concurat alături de reprezentanţi ai Ucrainei, României, Poloniei şi Bulgariei. Acest trofeu vine după ce Cristian a câştigat anul trecut cinci trofee la importante concursuri muzicale internaţionale.
Deţinătorul trofeului „Vise printre stele”, Cristian Papanaga susţine că acest festival este o treaptă importată din cariera sa şi la fel este o experienţă frumoasă. Tânărul recunoaşte că a venit să ia trofeul. Totodată, el susţine, că la Cernăuţi, a avut parte de adversari puternici, iar cei mai de temut au fost interpreţii din România.
O altă concurentă din Moldova, Evelina Malancă, s-a ales cu o menţiune.
Printre deţinătorii locului I, la diferite categorii, sunt: Adam Antonios-Pavel şi Izabela Pămpărău (România), Gabriela Ivanova (Bulgaria), Aliona Nedostupova şi Iulia Poliuleah (Ucraina).
Câştigărilor le-au fost oferite premii, iar toţi concurenţii au obţinut diplome de participare. La fel s-au ales cu o frumoasă amintire – CD-ul cu secvenţe video de la Festivalul „Vise printre stele”.
Cristian Papanaga este originar din Chişinău. În acest an va absolvi Liceul „Ion Creangă” din capitală. Examenele de bacalaureat, care se apropie, i-au dat peste cap multe din planurile sale de creaţie. Cristian a făcut timp de nouă ani vioara, iar acum ia doar lecţii de canto de la profesorul său – Eugen Iurchevici.
Festivalul „Vise printre stele” s-a desfăşurat sub patronajul lui Marian Vanghelie, Primarul sectorului cinci, Bucureşti. Totodată, au acordat susţinere Primăria de Cernăuţi, Administraţia regională de stat, precum şi deputaţii regionali – Ivan Semeniuc şi Oleg Chilaru. Evenimentul a fost organizat de Centrul bucovinean de artă pentru conservarea şi promovarea culturii româneşti în colaborare cu Centrul pentru educaţie estetică „Tineretul Bucovinei”.
Cei prezenţi în sala Filarmonicii de la Cernăuţi au ţinut un minut de reculegere întru memoria victimelor masacrului de la Fântână Albă, de la 1 aprilie 1941.
sursa- http://social.moldova.org
ANNA Casian – Musteață


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu