marți, 3 aprilie 2012

Iartă-i Doamne, că nu știu ce fac...


Mă uimește, cât de mult omul nu încape de Hristos. Chiar mă miră și uneori mă întreb, până unde poate ajunge omul în nebunia sa? De curând, Protv Chișinău, ne-a mai "delectat" cu una din marile sale tâmpenii. De aici mă și întreb, dacă reporterii de acolo au frică de Dumnezeu, pentru că, dacă sincer, mă îndoiesc că cred... Nu știu dacă bieții și-au dat seama pe câți oameni i-au depărtat de Hristos prin brașoavele lor despre lipsa igienii la Împărtășirea Creștinilor. Însă cert este că răspunsul lor va fi greu înaintea Dreptului Judecător. Dumnezeu să-i ierte... Totuși, de vor avea necazuri pe pământ, să nu caute prea mult, să-și aducă aminte despre blasfemiile pe cale le-au rostit. Mie, nu-mi rămâne decât să le transmit că Dumnezeu nu voiește moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu.
Țin doar, să precizez câteva lucruri, pe care bieții jurnaliști, cu tot profesionalismul lor și cu toată încercarea lor "neintenționată" de a le scăpa din vedere, totuși, le-au omis:
1. Mântuitorul și-a împărtășit Apostolii cu Trup și cu Sânge. Astăzi, romano-catolicii își împărtășesc enoriașii doar cu Trup, ori unde este Trupul, acolo trebuie să fie și Sângele. Dar, lipsiți de credință fiind, probabil pentru ei nu contează momentul acesta.
2. Nu se cunosc cazuri în cei aproape 2000 de ani de creștinism să se fi îmbolnăvit cineva de vre-o boală, asta chiar în pofida faptului că omenirea a trecut prin nenumărate boli incurabile în perioade de timp, când medicina era începătoare.
3. Dacă ar fi așa cum afirmă multstimații, preoții ar trebuie să fie cei mai bolnavi, pentru că ceea ce rămâne în Sfântul Potir, după ce se împărtășesc creștinii, ei consumă. Cu toate acestea, Slavă lui Dumnezeu, nu prea cunoaștem preoți cu boli incurabile.
4. Sărmani reporteri... Oare chiar atât lucru nu știți că Tuberculoza nu se transmite prin veselă, respectiv nici prin lingurița de la Sfânta Împărtășanie? Dragii mei, Tuberculoza se transmite prin aer, prin respirație, nu prin veselă. Cercați să vă consultați cu medici, care nu au dormit la lecții.
Pentru noi creștinii, ceea ce se află în Sfântul Potir, este nimic altceva decât Trupul și Sângele Domnului, sau cum spunem în Sfintele Rugăciuni, Cărbunele care ne curăță de toată necurăția, nimic altceva. Și iarăși, cât de actuale rămân cuvintele Sfântului Apostol Pavel: "Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu."
Oare nu același lucru îl putem spune noi astăzi, referindu-ne la Sfânta Împărtășanie? Oare nu este pentru noi creștinii Trupul și Sângele lui Dumnezeu putere? La sigur că da! Păcat că, pentru cei de la Protv nebunie este. Și totuși, Dumnezeu nu voiește moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu!

Preot Iulian Rață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu