marți, 20 martie 2012

Florin Piersic revine la Chișinău


În acest week-end, Florin Piersic revine la Chişinău, pentru a se întîlni din nou cu admiratorii basarabeni. Artistul va prezenta spectacolul „Străini în noapte”, alături de actriţa Medeea Marinescu.

Astfel, pe 24 şi 25 martie curent, pe scena  Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” se va juca spectacolul „Străini în noapte” . Acest speclacol a fost jucat pe scena Teatrului de două ori, anul trecut, în lunile mai şi decembrie.
În piesa „Străini în noapte” Florin Piersic îl joacă pe Pierre, un bărbat chipeș, care, după o noapte petrecută într-un bar, este condus acasă de tînăra şi frumoasa Julietta, interpretată de Medeea Marinescu. Ea ştie cine este Pierre şi tocmai de aceea şi-a propus să-l însoţească în apartamentul lui, iar el va afla în acea seară un lucru care îi va schimba viaţa - că  Julietta este fiica sa, pe care el o vede acum pentru prima dată. O astfel de poveste jucată cu maximă implicare afectivă, e urmată neapărat de admirațiile publicului.
Piesa este o comedie romantică, cu minciună, cu răsturnări de situaţie, seducţie şi o lecţie despre cum ne schimbă timpul. „Străini în noapte”  se menține déjà de mai mult timp în topul preferințelor  iubitorilor de teatru atît din  România, cît şi din R. Moldova.
Piesa este fascinantă nu numai pentru apariţia lui Florin Piersic, ci şi pentru că este o capodoperă, o piesă de teatru în care aştepţi cu sufletul la gură să vezi ce urmează, ce vor zice şi cum va decurge acţiunea.
Piesa “Străini în noapte” a fost văzută de către criticii de film drept un spectacol-fenomen datorită succesului extraordinar de pe marile scene.
Celebrul actor român Florin Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca. A absolvit Institutul de Teatru şi Film din Bucureşti. A activat la Teatrul Naţional din Bucureşti între 1959 şi 1989, răstimp în care a realizat peste 30 de roluri,  interpretînd diverse personaje şi la teatrele din Piatra-Neamţ, Bacău, Oradea, Braşov.
ANNA Casian – Musteață

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu